Svensk seriehistoria : första boken från Svenskt seriearkiv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svensk Seriehistoria (del 1)
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2005-06-01
Förlag
Seriefrämjandet
Medarbetare
Storn, Thomas (red.) / Hallin, Jakob (form)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
620 g
SAB
Gc.05
ISBN
9789185161065

Svensk seriehistoria : första boken från Svenskt seriearkiv

första boken från Svenskt Seriearkiv; huvudtema: serietidningarnas framväxt

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2005-06-01

Slutsåld

Övergripande tema är serietidningsbranschens födelse. Genom intervjuer med redaktörerna Rolf Janson och Jan-E. Israelsson ges en bild av Serieförlagets tillblivelse och verksamhet under femtio- och sextiotalet. Göte Göransson, som bland annat tecknade västernserien Texas Jim för Fantomen, intervjuas. Boken berättar även om lilla Förlags aktiebolaget Hansa och barnserierna i Folk skolans Barntidning under första halvan av 1900-talet lyfts fram. Rikt illustrerad
Boken är en del av projektet Svenskt Seriearkiv- Svensk Seriehistoria. Arbetsgrupp: Jakob Hallin, Peter Nilsson, Claes Reimerthi och Thomas Storn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Bokens övergripande tema är serietidningsbranschens födelse. Genom intervjuer med redaktörerna Rolf Janson och Jan-E. Israelsson får vi en bild av Serieförlagets tillblivelse och verksamhet under femtio- och sextiotalet. En av tecknarna som jobbade för Serieförlaget var Göte Göransson, som bland annat tecknade västernserien Texas Jim för Fantomen. Vid sidan av Serieförlaget, Centerförlaget och Hemmets Journal, femtiotalets dominerande serieförlag, fanns flera mindre serieförlag. Denna bok berättar även om ett av dessa, Förlagsaktiebolaget Hansa. Svenska barnserier utgör ett av de minst utforskade fälten inom svensk seriehistoria, men här lyfts serierna i Folkskolans Barntidning under första halvan av 1900-talet fram.