Den gyllene pekpinnen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2018-05-15
Upplaga
1
Förlag
Mandatus
ISBN
9789185177844
Den gyllene pekpinnen (häftad)

Den gyllene pekpinnen

Häftad, Svenska, 2018-05-15
235
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok handlar om min egen skolgång som barn och mitt vuxna yrkesliv som lärare. Efter sex år i grundskolan började jag den kommunala flickskolan. Jag valde den femåriga grenen. Vi var bara flickor i klassen. Som småskollärarinna jobbade jag bland annat med temaarbeten över stadiegränserna låg- och mellanstadiet, samt lokalhistoria i byn - detta i samarbete med Umeå universitet och Västerbottens museum.

Vårt arbetslag bestod av låg- och mellanstadieelever som tillsammans bland annat skapade den stora textiltavlan Umeå brand 1888. Tavlan finns numera på Västerbottens museum.

Arbetslaget byggde en integrerad verksamhet från sexåringen till årskurs 3 som kallades för Bävern. Bävern fick stå som förebild för många andra skolor, vilka kom på studiebesök.

Som universitetsadjunkt fick jag motta utmärkelsen "Den gyllene pekpinnen" av studenterna. En stor ära!

Att vara lärare är ett engagerande och skapande arbete. Det är som en tavelram som ska fyllas med något fint. Jag har aldrig någonsin ångrat mitt val till läraryrket. Tvärtom, har det alltid varit ett växande som människa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den gyllene pekpinnen
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gun Stenmark

 • Att ha en vuxen son med diagnos

  Gun Stenmark

  Författaren själv har 38 års erfarenhet av en son med diagnosen Fragilt X. I boken får ni ta del av hur det är att få ett barn med diagnos, föräldrarollen, insatser, skolgång, fritid, arbete, boende samt hur det kan vara att försöka släppa taget o...

 • Att ha en vuxen son med diagnos : Handledning

  Gun Stenmark

  Denna handledning med diskussionsunderlag vänder sig till studiegrupper såsom: boendepersonal, föräldrar, politiker, tjänstemän, habilitering, utbildningar och andra intresserade för "vuxna barn" med en diagnos. Det är viktigt att person...