Sommarens bästa pocketerbjudande
Axel von Fersen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2010-06-02
Förlag
Fischer & Co
Dimensioner
216 x 138 x 22 mm
Vikt
510 g
SAB
Lz Fersen, Axel von
ISBN
9789185183920
Axel von Fersen (inbunden)

Axel von Fersen

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2010-06-02

Slutsåld

Denne svenske greve var vackrare, rikare, modigare, intelligentare och mer begåvad än de flesta. Han talade sex språk, han var en duktig tecknare och han spelade flera instrument.
Han blev den franska drottningens och säkert hundratals andra kvinnors älskare. Han var med om den franska revolutionen och organiserade kungafamiljens misslyckade flykt ut ur landet.
Han deltog i alla den tidens stora krig, inklusive det Nordamerikanska frihetskriget. Han var god vän med de flesta europeiska kungligheter. Han mötte Voltaire, Beethoven, Händel, Goethe och Napoleon.
Han var minister i sex svenska regeringar och innehade flera av de högsta ämbetena. Han förärades alla de förnämsta ordnar och hederstitlarna.
Hans livs stora kärlek, den franska drottningen, giljotinerades. Själv drabbades han, då han stod på höjden av sin makt och glans av den stockholmska pöbelns raseri. Oskyldigt anklagad för kronprinsens död slets han ur sin riksmarskalksvagn och lynchades till döds i Gamla Stan inför ögonen på polis och militär.
Historien om Axel von Fersen har allt: krig, romantik, spännig, kärlek, hat och ond bråd död.

Herman Lindqvist(f. 1943) är författare och journalist, främst känd för sina populärhistoriska böcker och tv-program. I dag är han bosatt i Frankrike och verkar som kolumnist för Aftonbladet.

Allt en hjältesaga ska ha: äventyr, spänning, passion Sundsvalls Tidning

Handlingen har en nerv och dramatik som bara finns i verkligheten, och att så många människor som betytt något för historien är involverade gör boken högintressant. Alla människor som nu hastar ut i stora Europa borde ha med den i bagaget.
Helsingborgs Dagblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Axel von Fersen