Tillväxtens sista dagar : miljökamp om världsbilder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2009-03-11
Upplaga
2
Förlag
Ruin
Medarbetare
Ehrenkrona, Carl (form)
Dimensioner
210 x 140 x 18 mm
Vikt
400 g
SAB
Uha
ISBN
9789185191499
Tillväxtens sista dagar : miljökamp om världsbilder (häftad)

Tillväxtens sista dagar : miljökamp om världsbilder

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2009-03-11

Slutsåld

Sällan har väl miljöfrågan varit hetare. Rapporterna om de globala klimatförändringarna avlöser varandra på löpsedlarna, alla politiska partier har en miljöstrategi och snart sagt varje större företag kan visa upp en ambitiös miljöpolicy. Men ändå sker mycket lite för att på allvar vända utvecklingen med ökande utsläpp och till tagande råvarukonsumtion. Oftast stannar miljöintresset vid tomma gester, det mesta går på som vanligt.

Björn Forsberg är statsvetare och miljöforskare. I Tillväxtens sista dagar diskuterar han de strukturella hinder som står i vägen för en hållbar utveckling. Särskilt uppehåller han sig vid den rådande tillväxtideologins oförmåga att hantera de ekologiska utmaningarna och nödvändigheten av att hitta alternativa sätt att organisera samhällsekonomin.

Tillväxtens sista dagar utkom första gången 2007 och är en saklig men kraftfull uppgörelse med myter och hyckleri i den svenska och internationella miljö-debatten.
Denna nya upplaga är reviderad och uppdaterad, samt försedd med ett nyskrivet förord.

"Björn Forsbergs bok blir nog ingen kioskvältare. Den trampar på för många tår - blåa, röda och gröna... Men den blir en klassiker. Var och en om vill förstå den politiska och ekonomiska samhällsdebatten - och få djup insikt i miljöfrågornas giltighet - har massor att hämta. Lättsamt skriven, trots det svåra ämnet. Välformulerad."
Birger Schlaug
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tillväxtens sista dagar : miljökamp om världsbilder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Pionjärbok
    misslagom, 22 februari 2014

    En riktigt uppkäftig titel som stack ut ur mängden när den kom 2007 och ett år senare tedde sig skrämmande profetisk. Vi lever i tillväxtens sista dagar, eller snarare har vi väl passerat dom. Det är dags att vända åt andra hållet istället. Björn Forsberg har väl varken förr eller senare skrivit bättre än i den här boken. Det är väldigt sällan man läser ut en bok - och sedan omedelbart börjar läsa om den bara för att det inte går att hitta någon lika bra att kasta sig över. Men så var det med den här.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Tillväxtens sista dagar : miljökamp om vä...