Funktionell träning (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Fitnessförlaget
Medarbetare
Yngborn, Linn (form) / Hult, Anna (foto)
Dimensioner
225 x 201 x 13 mm
Vikt
540 g
SAB
Rah
ISBN
9789185225903
Funktionell träning (kartonnage)

Funktionell träning

Kartonnage Svenska, 2007-08-01

Slutsåld

Bli starkare i vardagen med populär träningsform

Funktionell träning är en av de allra hetaste träningsformerna just nu. I USA har funktionell träning varit populär i flera år och allt fler personliga tränare har börjat använda sig av träningsformen även i Sverige. Funktionell träning tränar hela kroppen och utmanar balans, styrka och rörlighet. I stället för att tvinga kroppen att arbeta i ett onaturligt rörelsemönster får kroppen göra rörelser den är gjord för. Med funktionell träning utmanar man kroppen naturligt i övningar där musklerna får träna på att arbeta tillsammans, vilket gör att man lättare klarar av vardagens belastningar. En av de absolut främsta profilerna för funktionell träning i Sverige är sjukgymnasten och personliga tränaren Magnus Ringberg. I denna bok presenterar Magnus grunderna i funktionell träning samt ett komplett träningsprogram med cirka 40 övningar för en starkare och friskare kropp som man kan utföra både hemma och på gymmet. Man får även veta hur man kan utnyttja funktionell träning i vardagen och när man styrketränar.

Ur övningsbanken:* Chill in inledande töjande övningar* Core övningar som fokuserar på bålens kraft och tränar mag- och ryggmusklerna effektivt* Charge övningar som kopplar samman balans, rörlighet och styrka* Chill out avslutande töjande övningar och avslappning

Magnus Ringberg är legitimerad sjukgymnast med inriktning på manuell terapi och rörelseanalys. I sitt arbete fokuserar Magnus på kroppens optimala funktion och dess naturliga rörelser. Han har en lång bakgrund inom gruppträning och deltar flitigt som instruktör på kongresser och utbildningar runtom i världen. Magnus har tidigare givit ut Stora ryggboken tillsammans med Katarina Woxnerud.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »