Vass egg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2006-11-01
Upplaga
1
Förlag
Jentas AB
Översättare
Maud Steen
Originaltitel
Sharp Objects
Dimensioner
236 x 165 x 25 mm
Vikt
520 g
SAB
Hce
ISBN
9789185247349
Vass egg (inbunden)

Vass egg

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2006-11-01

Slutsåld

Camille Preaker är en ung reporter på Chicago Daily Post. Hon är en arrogant enstöring med ett tvångsmässigt behov att rista in ord på sin kropp. Hon är fortfarande lite skör efter en tids behandling på en psykiatrisk klinik, när hon av tidningen skickas till sin hemstad i Missouri där ett mord på en flicka begåtts.
Snart befinner sig Camille i familjens viktorianska hus i Södern, och hon tvingas att efter åtta år på nytt umgås med sin kyliga mamma och sin halvsyster som hon knappast känner, en brådmogen trettonåring som oroar hela den lilla staden. Ännu en flicka hittas mördad. Morden tycks ha kopplingar till Camilles egen komplicerade barndom.
Gillian Flynns debutroman är en psykologisk thriller som handlar om lusten att skada, både sig själv och sina närmaste. Berättelsen är skriven i jag-form och språket återger skickligt den unga reporterns besök i hemstaden där hon försöker betrakta sin omgivning med professionella ögon.
Jag såg mig själv, en desperat trettonåring som låg snyftande på golvet i sin döda systers rum med en liten blommig sko. Eller Amma, själv tretton, ett kvinnobarn med en fantastisk kropp och en tärande önskan att bli den babyflicka min mamma sörjde. Min mamma som sörjde över Marian. Som bet den där babyn. Amma, som hävdade sin makt över mindre varelser ...
Gillian Flynn, född 1971 i Kansas City. Hon är känd som chefskritiker för tv och film på Entertainment Weekly. Är journalist med en fil mag från Northwestern University och har tidigare bland annat jobbat som journalist på en fackföreningstidning. Det var Agatha Christies böcker som fick henne att bli upptäcka i spänningsgenren. I dag bor Gillian Flynn i Chicago där hon skriver på sin andra roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vass egg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mörkt och suggestivt= underbart
    Bråkiga Katten, 25 augusti 2011

    Jag började läsa denna bok för ungefär 1 år sedan men efter ungefär 30 sidor stoppade jag undan boken. Jag tyckte inte om den helt enkelt. I samband med att jag "städade" i mina bokhyllor fann jag boken igen och bestämde mig för att göra ett nytt försök.
    Lite skeptisk tog jag mig an boken. Efter ett par sidor kände jag "dettaärminbok-känslan" komma krypande.
    Camille är en antihjätinna som jag gärna tar till mitt hjärta. Hon är en besvärlig, ganska så destruktiv ung reporter och jag k... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Vass egg