Berättelsen om Pi (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
1
Utmärkelser
Bookerpriset 2002
Förlag
Brombergs
Översättare
Meta Ottosson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Life of Pi
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789185251001
Vanliga sökord
historien

Berättelsen om Pi

(43 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2004-09-01
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Efter ett tragiskt skeppsbrott guppar en ensam livbåt mitt ute på Stilla havet. Ombord finns en hyena, en zebra, en orangutang, en två hundr a kilo tung bengalisk tiger och så Pi - en sextonårig indisk pojke. Det här är Pis berättelse om de dagar och nätter han tillbringar på havet, så småningom ensam med tigern Richard Parker. Trots att kampen för överlevnad är hård har Pi tid att fundera över livet och Gud, människorna och djuren. Han får uppleva ensamhet i ordets mest grymma betydelse, men lär sig också att uppskatta det sällskap som erbjuds. Genom sin enkla och okomplicerade syn på tillvaron klarar han sig igenom det ena äventyret mer fantastiskt än det andra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Berättelsen om Pi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Långtråkig...
  Emilia, 16 juli 2015

  Mycket lång inledning som gjorde att jag redan då blev trött på boken. Jag gillar inte sättet som Yann Martel skriver på eftersom jag aldrig kände mig riktigt "inne" i historien. Detta är en av de få gångerna jag faktiskt föredrar filmen framför boken.

 2. sparkar igång hjärnkontoret rejält
  Åsa Wersén, 15 juli 2015

  Vår första bok i bokklubben, alla tyckte att den var svår och konstig. Ändå är det den bok vi diskuterat mest av allt vi läst, och ständigt återkommer till,trots att det nu är 4 år sedan vi läste den.
  Så läsvärd och en riktig läsupplevelse.

 3. Skeptisk när jag började läsa men blev helt...
  Gitt Pontén, 22 januari 2014

  Skeptisk när jag började läsa men blev helt fascinerad. Oväntad, fantasifull, spännande med en hel del överlevnadsstrategi och filosofi i botten.

 4. En fantastisk berättelse om hur man kan fokusera på...
  Linda Tallinger, 26 april 2013

  En fantastisk berättelse om hur man kan fokusera på problemens lösning och om hur saker kan vändas till det positiva trots att utgången verkar hopplös.

 5. Wow.
  Cicantrice, 10 mars 2008

  Jag måste nog säga att det här är den bästa bok jag någonsin läst (och jag har läst många, många böcker). Hur historien byggs upp, detaljrikedomen, trovärdigheten, personligheterna - allt är perfekt. Jag har rekommenderat den till alla jag känner de senaste dagarna, så bra är den!

 6. Helt otrolig!
  Mimmi, 31 mars 2006

  En mycket bra bok, som man bara vill läsa till sitt slut. Boken är en riktig läsupplevelse och jag som läsare upphör aldrig att förvånas över boken.
  Läs den - annars missar du något!

 7. Harmoni i skrift
  Johan, 22 december 2005

  Det verkar vara en helt otrolig bok på många sätt. Otrolig på vilket sätt den är skriven och det är inga cliffhangers i meningssluten. Några finns det ju, men berättelsen lever på den harmoni som genomsyrar berättelsen. En harmoni som finns kvar även när pojken Pi hamnat på en livbåt tillsammans med en tiger mitt ute på Stillahavet.

  Det är en sann läsupplevelse som testar läsarens gränser, utan att vara motsträvig. Detta är en roman som rekommenderas till alla oavsett smak.

 8. Pi
  Michaela, 8 maj 2005

  "Berättelsen om Pi" är jättebra och får en att fastna i det som händer direkt. Hoppas det finns mer av samma författare.

 9. Outsägbart
  Dr Lind, 13 mars 2005

  Jag vet knappt hur jag ska uttrycka mej - Berättelse om Pi - är så fantastisk att jag önskar jag vore författaren eller t o m. Pi.. Eller, ja nästan i alla fall, tigern.. Vilket intresse man än har här i denna värld, vad man än prioriterar, de få stunder just Du har tid över - Välj Bort Allt Annat! För här är en alldeles ypperlig resa du har framför dej och som aldrig kommer glömmas; i den stund du öppnar pärmarna på denna bok, kommer du vara lyckligt förlorad. På öppet hav..

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Yann Martel

Bokvideo

Övrig information

Efter ett tragiskt skeppsbrott guppar en ensam livbåt mitt ute på Stilla havet. Ombord finns en hyena, en zebra, en orangutang, en två hundra kilo tung bengalisk tiger och så Pi - en sextonårig indisk pojke. Det här är Pis berättelse om de dagar och nätter han tillbringar på havet, så småningom ensam med tigern Richard Parker.

Trots att kampen för överlevnad är hård har Pi tid att fundera över livet och Gud, människorna och djuren. Han får uppleva ensamhet i ordets mest grymma betydelse, men lär sig också att uppskatta det sällskap som erbjuds. Genom sin enkla och okomplicerade syn på tillvaron klarar han sig igenom det ena äventyret mer fantastiskt än det andra.