I min farmors hus (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
30
Utgivningsdatum
2005-10-01
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Lindgren, Barbro (medf.)
Illustratör/Fotograf
Ilon Wikland
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
270 x 215 x 7 mm
Vikt
320 g
SAB
Hcf
ISBN
9789185251117

I min farmors hus

Inbunden,  Svenska, 2005-10-01
149
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I farmors hus bor farmor, förstås, och farfar, Ilon, katterna Micki och Mitzvi och hunden Tito, Ilons hund. Först var Tito Ilons mammas och pappas hund, men sedan ville de resa ut i världen, och då kunde inte Tito och Ilon följa med. Men Ilon trivs jättebra hos farmor och i den stora trädgården med alla äppelträd och plommonträd där hon kan leka. Och hon leker allra helst med Peeter, som är hennes bästa vän.

Men det finns en sak som inte är bra och det är ryssarna. De vill ta över landet och bestämmer redan en massa saker, som att man inte får ha radio. Alla är rädda för ryssarna, för att de ska komma och ta en. De ber inte om lov, utan gör som de vill, och skickar folk till Sibirien. Och en dag är Peeter borta....

I Farmors hus är Ilon Wiklands egen berättelse om vad som hände under brinnande krig i Estland. Barbro Lindgren har skrivit och Ilon Wikland står förstås för de fina teckningarna. Boken är en fortsättning på Den långa, långa resan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Barbro Lindgren

Övrig information

Detta är berättelsen om en tid i Ilons liv, då hon bodde i sin farmors hus med den stora trädgården och alla djuren. Peeter var hennes bästa vän, med honom lekte hon varje dag. Men allt var inte vara roligt, för de levde i en farlig tid.