Kollektivt självmord (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2005-05-01
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Camilla Frostell
Originalspråk
Finska
Originaltitel
Hurmaava joukkoitsemurha
Dimensioner
178 x 110 x 12 mm
Vikt
140 g
SAB
Hce
ISBN
9789185251216
Kollektivt självmord (pocket)

Kollektivt självmord

(30 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2005-05-01
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ödets nyckfulla spel gör att överste Kemppainen och direktör Rellonen stöter på varandra i en avsides belägen lada, dit de kommit för att ta sina liv. Två är en för mycket och de måste tillfälligt ge upp planerna. Efter en nattlig diskussion hittar de en bättre lösning än att sluta livet med ett trist självmord i en gammal lada. Det finns säkert tjogtals självmordskandidater runt om i landet. Varför inte samla dem och genomföra historiens mest spektakulära kollektiva självmord? Det är startskottet till en halsbrytande resa i lyxbuss mot dödsriket, där jakten på den perfekta viloplatsen går från Finland till södra Europa.

Författaren behandlar självmordets dystra och tabubelagda aspekter med naiv, men samtidigt satirisk och ironisk humor, blandad med mänsklig värme.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Kollektivt självmord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dödsförnekande? Nej- livsbejakande!
  Pär Lund, 16 juni 2014

  Här tar skrönornas mästare oss med på en otrolig resa. Den börjar i svärta, glåmighet och depression, men allteftersom förändras sakernas tillstånd. Som alltid har Paasilinna med ett persongalleri av högst varierat slag, från den bottenlöst försupne stackaren till överklassmänniskan med nervbesvär. Skildringen är högst livsbejakande och en känsla av "feel-good" sprider sin värme i kroppen, till det oväntade slutet. I mitt tycke en av Paasilinnas absolut bästa.

  Rekommenderas till alla... Läs hela recensionen

 2. Om man laser vad boken ska handla om låter det riktigt...
  Nick, 21 november 2013

  Om man laser vad boken ska handla om låter det riktigt kul. Det börjar förväntansfullt och en hel del händer men efter ett tag bler det ganska långtråkigt.

 3. Jag hade hört så mycket om den här boken och blev...
  Kerstin Åberg, 1 november 2013

  Jag hade hört så mycket om den här boken och blev klart besviken, tjatig och seg, jag har inte orkat läsa ut den, kanske ska gör ett nytt försök, kanske den lyfter på slutet?

 4. Min första bok av denna författare, blev dock lite...
  Nina, 5 september 2013

  Min första bok av denna författare, blev dock lite besviken har läst så många recensioner att den skulle vara så rolig. Men jag tycker den var ok men inte så rolig att man skrattar högt av.

 5. En bok som tar upp ett allvarligt ämne men gör det men...

  En bok som tar upp ett allvarligt ämne men gör det men humor och värme. En lättläst bok som ger många goda skratt.

 6. Jag har med glädje läst de flesta av Paasilinnas (på...
  C.H. Rister, 10 juni 2013

  Jag har med glädje läst de flesta av Paasilinnas (på svenska) utgivna böcker, men detta är helt klart en av de absolut bästa...!! Livsbejakande och fylld av skratt trots titeln. Världens bästa by och Harens år är två till i samma klass...

 7. Älskvärt
  JOLB, 25 juli 2011

  Har du inte läst denna så passa på nu........Hur man kan skratta sig igenom en bok som handlar om självmord är för mig en gåta......men Paasilinna har förmågan att bjuda på ett språk gör detta möjligt.......boken tar dig några timmar att läsa.....tankarna kommer efteråt.....en bok man inte kan undvika att älska...

 8. Paasilinnas bästa bok?
  Aquarius, 24 oktober 2008

  Har läst de flesta av Paasilinnas böcker, men den här tycker jag är den allra bästa.
  Mustigt språk, många skratt, mycket humor.
  En bok för tågresan och tiden går fort!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Arto Paasilinna

Övrig information

Ödets nyckfulla spel gör att överste Kemppainen och direktör Rollonen stöter på varandra i en avsides belägen lada, dit de kommit för att ta sina liv. Efter en nattlig diskussion hittar de en mycket bättre lösning än att sluta livet med ett trist självmord i en gammal fallfärdig lada. Det finns säkert tjogtals självmordskandidater runt om i landet. Varför inte samla dem och genomföra historiens mest anmärkningsvärda kollektiva självmord?

Det är startskottet till en halsbrytande resa i lyxbuss mot dödsriket, där jakten på den perfekta viloplatsen går från Finland, genom Nordnorge till södra Europa...