Om skönhet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
438
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Barbro Andersson
Originalspråk
Italienska
Originaltitel
Storia della Bellezza
Illustrationer
ill.
Dimensioner
245 x 180 x 30 mm
Vikt
1380 g
SAB
Iaa,Df:k,Ib
ISBN
9789185251377
Om skönhet (inbunden)

Om skönhet

Inbunden Svenska, 2005-09-01
441
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Författaren ställer frågor om vad skönhet, konst, smak och mode är och har varit från antiken till idag. Bl.a. om utvecklingen i målerikonsten och litteraturen, betydelsen av fulhet, grymhet och det demoniska samt om varierande föreställningar om kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Vad är skönhet? Vad är konst? Vad är smak och mode? Följ med Umberto Eco på en fängslande resa in i skönhetens värld från klassisk tid till våra dagar. Han studerar utvecklingen i målerikonsten och litteraturen under olika tidsperioder men fördjupar sig även i olika föreställningar om kärlek, om den oåtkomliga kvinnan och om hur fulheten och grymheten alltid haft en stor roll i konst- och litteraturhistorien. Professor Eco skingrar många fördomar i en tid där skönhet har kommit att få oerhört stor betydelse.

Om skönhet vänder sig till en bred läsekrets och bjuder på otaliga exempel på konstverk, skulpturer och utdrag ur litterära verk av författare och filosofer. Umberto Eco är en förträfflig guide. Han omprövar sådant vi trodde var välkänt för oss och sprider ljus på det vi tidigare inte känt till. Om skönhet är en bok vi kan ha användning för nästa gång vi betraktar ett konstverk, ser en film eller läser en roman. Det är även en bok att bläddra i för de många vackra bildernas skull.