Den långsamme (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Utmärkelser
Nobelpriset i litteratur 2003
Förlag
Brombergs
Översättare
Thomas Preis
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Slow Man
Dimensioner
218 x 138 x 21 mm
Vikt
420 g
SAB
Hce
ISBN
9789185251391
Den långsamme (inbunden)

Den långsamme

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2005-08-01
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Den ensamme mr Rayment, sextio år, skadas svårt i en cykelolycka och hans liv förändras. En mängd kvinnor gör entré i hans liv och han protesterar mot, och vantrivs med, att ständigt vara i behov av vård. Han förälskar sig sköterskan Marijana, trebarnsmor från Kroatien, trots att han förstår att en relation är omöjlig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av J M Coetzee

Övrig information

Den Långsamme är berättelsen om hur mr Rayments öde förändras efter en allvarlig trafikolycka. Hans väg tillbaka kommer att kantas av en rad gåtfulla kvinnor, som plötsligt gör intrång i hans liv. Hans beroende av andra gör att han upplever sin tillvaro som tung och meningslös ända till den dag då den kroatiska sköterskan Marijana kliver över tröskeln. Han blir handlöst förälskad i den vackra och omsorgsfulla trebarnsmamman. För hennes skull är han beredd att göra vadsomhelst, trots att han tidigt inser det orimliga i deras situation.

En fascinerande och gåtfull berättelse om hur en äldre mans trångsynta begär splittrar en hel familj. En man som för sent i livet upptäcker vad som fattas honom. Han är trög och tafatt med sina känslor. Han är helt sonika en långsam man.