Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Dimensioner
180 x 113 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hc
ISBN
9789185251414
I skuggan av ett brott (pocket)

I skuggan av ett brott

(28 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2005-08-01
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Roman baserad på en verklig familjetragedi. 1932 hittas det unga paret von Sydows tjänstekvinnor mördade. Polisen spårar paret Fredrik och Sofie von Sydow till Restaurang Gillet i Uppsala och där skjuter Fredrik sin fru och sig själv. Ingen vet varför och i den efterlevande familjen tystas traumat ner och förträngs.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av I skuggan av ett brott. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tyvärr något för rörig
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 1 februari 2021

  Tyvärr fastnade jag inte riktigt för denna bok. Jag upplevde att den var för rörig och hade nog andra förväntningar på den. Mina förväntningar var att den till största delen skulle handla om brottet, men den handlar mer om personerna som är inblandade. Vilket är helt okej, men jag hade då önskat det mindre rörigt och upplagt på ett annat sätt för att fånga mitt intresse. Jag gillar hur Helena Henschen ändå försöker reda upp lite i röran genom att dela upp boken efter vilka personer de olika d... Läs hela recensionen

 2. Spännande och lättläst!
  Karianne Esseveld, 18 november 2014

  Lättläst inte alltså språket var fördummat på något sätt, utan den läste jag så snabbt! otroligt bra! rekommenderas varmt, men inget man måste köpa, den kan man låna!

 3. dramatisk historia
  Vitsippan, 23 juli 2009

  En släkthistoria, en kuslig och fängslande roman. Det finns mycket i det fördolda som sopats under mattan och tigits om. Tack för att nu berättelsen kunnat se dagens ljus. Utspelar sig växelvis i nutid och i 1900-talets början.

 4. Lysande!
  Patrick Smith (Bryssel), 20 december 2008

  En helt briljant bok. Intrigen, personerna, språket vävs ihop med stor skicklighet.

 5. Wow! Kärlek, svek, mord och tragedi!
  normanova, 3 februari 2006

  Mycket bra bok som jag verkligen rekomenderar. Det är så att man önskar kunna kliva in i händelserna och få iakta personerna i dramat.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Helena Henschen

 • Hon älskade

  Helena Henschen

  I sin nya roman Hon älskade skildrar Helena Henschen sin farmor Signe, född 1885 och dotter till den kände bankiren och konstmecenaten Ernest Thiel. Som ung kvinna i sekelskiftets Sverige revolterar Signe mot sin far och sin uppväxt. Hon engagerar...

Övrig information

I skuggan av ett brott bygger på en verklig händelse som ägde rum den 7 mars 1932. Helena Henschens mamma var då femton år och denna dag förlorade hon sin familj i det som sedan gick till svensk kriminalhistoria som "de sydowska morden". Det inträffade innehöll allt som en riktigt stor skandal ska innehålla: kända personer, ung bråd död och gastkramande detaljer. Tidningsskriverierna fick en genomslagskraft som kan liknas vid morden på Olof Palme och Anna Lindh, och få brott i Sverige under 1900-talet har blivit föremål för samma uppmärksamhet. För de efterlevande har händelsen varit onämnbar eftersom mördaren fanns inom den egna familjen.
I sökandet efter vad som ledde fram till denna katastrof har Helena Henschen skrivit en starkt personlig och laddad roman. Där fakta och dokumentation tagit slut har hon låtit dikten ta vid, och genom detta växelspel tecknas en levande bild av tiden, människorna och händelserna.