Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Dimensioner
180 x 113 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hc
ISBN
9789185251414
I skuggan av ett brott (pocket)

I skuggan av ett brott

(22 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2005-08-01
55
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Roman baserad på en verklig familjetragedi. 1932 hittas det unga paret von Sydows tjänstekvinnor mördade. Polisen spårar paret Fredrik och Sofie von Sydow till Restaurang Gillet i Uppsala och där skjuter Fredrik sin fru och sig själv. Ingen vet varför och i den efterlevande familjen tystas traumat ner och förträngs.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I skuggan av ett brott
 2. +
 3. Du ska dö : en dokumentär berättelse om mordet på Fadime Sahindal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du ska dö : en dokumentär berättelse om mordet ... av Ulf Broberg, Leif Ericksson (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av I skuggan av ett brott. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och lättläst!
  Karianne Esseveld, 18 november 2014

  Lättläst inte alltså språket var fördummat på något sätt, utan den läste jag så snabbt! otroligt bra! rekommenderas varmt, men inget man måste köpa, den kan man låna!

 2. dramatisk historia
  Vitsippan, 23 juli 2009

  En släkthistoria, en kuslig och fängslande roman. Det finns mycket i det fördolda som sopats under mattan och tigits om. Tack för att nu berättelsen kunnat se dagens ljus. Utspelar sig växelvis i nutid och i 1900-talets början.

 3. Lysande!
  Patrick Smith (Bryssel), 20 december 2008

  En helt briljant bok. Intrigen, personerna, språket vävs ihop med stor skicklighet.

 4. Wow! Kärlek, svek, mord och tragedi!
  normanova, 3 februari 2006

  Mycket bra bok som jag verkligen rekomenderar. Det är så att man önskar kunna kliva in i händelserna och få iakta personerna i dramat.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Helena Henschen

 • Hon älskade

  Helena Henschen

  I sin nya roman Hon älskade skildrar Helena Henschen sin farmor Signe, född 1885 och dotter till den kände bankiren och konstmecenaten Ernest Thiel. Som ung kvinna i sekelskiftets Sverige revolterar Signe mot sin far och sin uppväxt. Hon engagerar...

Bloggat om I skuggan av ett brott

Övrig information

I skuggan av ett brott bygger på en verklig händelse som ägde rum den 7 mars 1932. Helena Henschens mamma var då femton år och denna dag förlorade hon sin familj i det som sedan gick till svensk kriminalhistoria som "de sydowska morden". Det inträffade innehöll allt som en riktigt stor skandal ska innehålla: kända personer, ung bråd död och gastkramande detaljer. Tidningsskriverierna fick en genomslagskraft som kan liknas vid morden på Olof Palme och Anna Lindh, och få brott i Sverige under 1900-talet har blivit föremål för samma uppmärksamhet. För de efterlevande har händelsen varit onämnbar eftersom mördaren fanns inom den egna familjen.
I sökandet efter vad som ledde fram till denna katastrof har Helena Henschen skrivit en starkt personlig och laddad roman. Där fakta och dokumentation tagit slut har hon låtit dikten ta vid, och genom detta växelspel tecknas en levande bild av tiden, människorna och händelserna.