Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2010-04-08
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
Just Kids
Dimensioner
206 x 145 x 30 mm
Vikt
618 g
SAB
Lz Smith, Patti,Ijz Smith, Patti
ISBN
9789185251872
Just Kids (inbunden)

Just Kids

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2010-04-08
239
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Läs ett provkapitel här>>

»Det var sommaren då Coltrane dog. Sommaren då Jimi Hendrix satte eld på sin gitarr och Kina sprängde en vätebomb. Det var uppror i Newark och protestmarscher mot Vietnamkriget. Världen stod på tröskeln till en ny tid. Det var kärlekens sommar. Det var sommaren som förändrade mitt liv. Det var sommaren då jag mötte Robert.«

Den heta sommaren 1967 lämnar Patti Smith hemstaden i New Jersey. Hon hoppar av sin lärarutbildning och tar sig till äventyret i New York. Hon är tjugo år gammal och har tröttnat på hemstadens inskränkthet. Hon vill få nya intryck och utvecklas. Och framför allt vill hon skapa. I New York träffar hon sin själsfrände Robert Mapplethorp. De två blir ett par och lever tillsammans i många år. Tillsammans med Robert kommer Patti rakt in i en miljö och atmosfär som sjuder av kreativitet och liv. Båda får de inspiration att utvecklas, och båda kommer de med tiden att nå stor berömmelse och revolutionera sina konstarter; han som fotograf och hon som musiker och poet.

Just Kids är en levande skildring av New Yorks avantgardistiska och spännande kulturliv i början av 70-talet. Här får vi möta författare, musiker och konstnärer, och många av dem har påverkat en hel generation och givit avtryck långt utanför New Yorks gränser. Här fanns Sam Shepard, Janis Joplin, Jim Morrison, Andy Warhol, Bob Dylan, William Burroughs, Tom Verlaine och många fler.

Just Kids är inte bara ett unikt tidsdokument utan också en varm och innerlig kärleksförklaring till en älskad vän.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Just Kids. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kanonbra!
    Vitsippan, 11 oktober 2011

    Handlar om den intressanta tiden i New York omkring 1975. Patti S och Robert M stötte på varandra, de blev vänner, skapade och blev ett par.
    Mycket läsvärt om deras tillvaro, sökande och alla människorna. En riktig kärlekshistoria till livet, konsten och människorna. Underbar bok Läs den!!! En berättelse som till sist blev en bok. Patti Smiths berättelse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Patti Smith