Oskuldens tecken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2010-04-08
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Niclas Nilsson, Marie Silkeberg
Originaltitel
Augueries of Innocence
Dimensioner
205 x 144 x 5 mm
Vikt
160 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789185251889

Oskuldens tecken

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2010-04-08

Slutsåld

Oskuldens tecken är Patti Smiths första lyriksamling på mer än tio år. Här ansluter hon sig till den stora amerikanska traditionen av ordkonstnärer när hon tolkar världen med sin unika röst och sitt omisskännliga, laddade och nyskapande språk.

Ur Mimarens kärlek

En gång vaknade jag och hörde din röst. I dess sanning uppfattade jag delar av naturen, hela den naturliga världen. Jag hörde de döda. De ropade på mig. Jag kände mina krafter. Ändå gick jag inte ut i natten. Jag gick inte ut i världen. Jag använde inte mina krafter, men jag skrev det jag skrev. Mitt hjärta gråter men mina ögon är torra som en saltbädd.
Den fördömda dimman och alla spädbarns andning ska lätta. Jag ska smörja mitt hår. Jag ska lossa det sista. Jag ska darra som du när jag ser det synliga bläck som lossnar från min haka. Jag har dansat på okunskapens rand. Jag har gråtit omöjliga drömmar. Inget har jag tinat. Jag har stått i ett skevt ljus som borde ha tagit mig härifrån men som bara lämnade mig med en människa jag aldrig varit.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Oskuldens tecken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hennes själ
  Lena Elisabeth Keijser, 3 november 2015

  har alltid fascinerat mig. poesi kanske inte går att säga så mycket om - ett går att säga och det är att jag återvänder till hennes poesi, poesi för mig är liv, är att leva livet, levandegöra livet och det lever i hennes ordpenslar

 2. Läs Patti Smiths nya diktsamling
  Kristina Simar, 17 maj 2010

  En helt underbar diktsamling av Patti Smith som precis utkommit med sin biografi Just kids. Oskuldens tecken är hennes första diktsamling på över tio år.
  Patti Smith har sitt speciella sätt att skriva på, precis som när hon sjunger. Det kommer direkt från hjärtat. Jag är glad att jag precis läst Just kids, för liksom där som i denna bok kan man läsa mycket mellan raderna. Det känns tydligt att det är en konstnärsjäl som skrivit dikterna och Patti tar oss läsare ut i världen. Vissa texter ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Oskuldens tecken