Pinsamma pappor : och skämten de älskar att plåga oss med (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2004-10-01
Förlag
Känguru
Illustratör/Fotograf
Erik Beijer
Dimensioner
186 x 138 x 11 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789185267002

Pinsamma pappor : och skämten de älskar att plåga oss med

Kartonnage,  Svenska, 2004-10-01

Slutsåld

"När vi killar blir pappor händer det någonting radikalt med vår humor. Den försvinner. Där det före barnets födelse fanns slagfärdighet, timing, berättartalang och en allmän förmåga att roa andra människor, hittar man efter nedkomsten ingenting annat än kommentarer som 'sent om cider' eller 'huvudet är inte bara till för att sätta mössan på!'. Utan att förstå vad som hänt har vi plötsligt blivit som våra egna pappor: gamla, torra och humorfria. Mot bättre vetande börjar vi ägna oss åt pappaskämt."
Ur Gunnar Jägbergs förord.

Alla som har en pappa har någon gång råkat ut för humorformen som Gud glömde: pappaskämtet. Kommentaren, ordvitsen eller det hemsnickrade ordspråket som pappa känner att han bara måste häva ur sig i tid och otid. Ofta fungerar pappaskämtet som en betingad reflex: när någon i familjen säger 'Åh, vad jag blev mätt!' kommer det per automatik ett 'Hur lång var du då?' från pappa. Trots att pappaskämten ytterst sällan är särskilt roliga, går det i alla fall att stå ut med dem så länge de fälls inom hemmets väggar. Pinsamt blir det däremot när pappa utsätter någon stackars utomstående för sina lustigheter. Ett 'Här var det en ask levertjohej!'
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnar Jägberg

Övrig information

När vi killar blir pappor händer det någonting radikalt med vår humor. Den försvinner. Där det före barnets födelse fanns slagfärdighet, timing, berättartalang och en allmän förmåga att roa andra människor, hittar man efter nedkomsten ingenting annat än kommentarer som ?sent om cider? eller ?huvudet är inte bara till för att sätta mössan på!?. Utan att förstå vad som hänt har vi plötsligt blivit som våra egna pappor: gamla, torra och humorfria. Mot bättre vetande börjar vi ägna oss åt pappaskämt.? Ur Gunnar Jägbergs förord. Alla som har en pappa har någon gång råkat ut för humorformen som Gud glömde: pappaskämtet. Kommentaren, ordvitsen eller det hemsnickrade ordspråket som pappa känner att han bara måste häva ur sig i tid och otid. Ofta fungerar pappaskämtet som en betingad reflex: när någon i familjen säger "Åh, vad jag blev mätt!" kommer det per automatik ett "Hur lång var du då?" från pappa. Trots att pappaskämten ytterst sällan är särskilt roliga, går det i alla fall att stå ut med dem så länge de fälls inom hemmets väggar. Pinsamt blir det däremot när pappa utsätter någon stackars utomstående för sina lustigheter. Ett "Här var det en ask levertjohej!"