Hinsehäxan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (1.9 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-09-29
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789185267484
Hinsehäxan (e-bok)

Hinsehäxan E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (PDF), Svenska, 2011-09-29
39
Läs i Bokus Reader för iOS och Android.
Lillemor Östlin är inte vem som helst. Över 20 år av sitt liv har hon tillbringat i svenska fängelser. Tre gånger har hon rymt från kvinnoanstalten Hinseberg. I nästan 40 år har hon använt amfetamin. Här berättar hon om sitt liv: sin uppväxt, sin prostitution, sitt narkotikamissbruk, oskyldiga och mindre oskyldiga brott, livet i den undre världen, de många fängelsestraffen och om hur det är att sitta i fängelse.

Hinsehäxan är inte en bok om någon råbarkad kriminell person utan en gripande berättelse om en stark, självständig och begåvad kvinna som förlorar omsorgen om sina barn och som trots livets alla motgångar fortsätter att kämpa vidare. Vi får ett perspektiv inifrån på hur den svenska kriminalvården fungerar och vilka låga beviskrav som ställs i narkotikamål.

För första gången berättar Lillemor Östlin här om sitt förhållande till före detta justitieministern Lennart Geijer. De träffades för första gången när han var chef på TCO och inledde ett förhållande som nästan blev som vilket som helst - förutom att han betalade för det. Här ger hon sin version av Geijeraffären och bordellhärvan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hinsehäxan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hinsehäxan 2005 fortfarande nyttig 2020
  Gabriella M, 21 januari 2020

  Värdefullt att få inblick i en erfaren knarkares, prostituerads och kåkfarares liv från hennes eget perspektiv. Östlin, som suttit sammanlagt ca 25 år i fängelse, har dessutom djupa insikter i hur det judiciella systemet som omger henne fungerar och inte fungerar. Man frågar sig hur väl det fungerar att sätta missbrukare på kåken, och om det kanske finns något bättre sätt att hjälpa bort gamla tanter från gatan; Östlin dömdes på nytt för innehav och langning 2013, 72 år gammal. Ränderna går tydligen aldrig ur.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lillemor Östlin

 • Skäligen misstänkt för mord

  Lillemor Östlin

  Lillemor Östlin gjorde succé med sin självbiografiska roman Hinsehäxan , en bok där hon öppenhjärtigt berättade om sitt drogmissbruk, sitt liv som kriminell och inte minst de trettio år hon tillbringat på svenska fängelser. Sedan dess har hon skri...

 • Dagbok från kvinnofängelset

  Lillemor Östlin

  Lillemor Östlin har spenderat mer än tjugofem år i svenska fängelser. Hon har tidigare öppenhjärtigt berättat om sig själv och sitt liv i den uppmärksammade boken Hinsehäxan, där hon också kommenterar sin egen inblandning i Geijer-affären och rela...