Bakom kulisserna  : nöjesvärldens hemliga historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2005-06-01
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Joakim Sundström
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The secret history of entertainment
Illustrationer
ill.
Dimensioner
191 x 117 x 15 mm
Vikt
200 g
SAB
Ij,Im,Ik
ISBN
9789185267491

Bakom kulisserna : nöjesvärldens hemliga historia

Inbunden,  Svenska, 2005-06-01

Slutsåld

Bakom kulisserna är fylld med roliga och intressanta fakta och häpnadsväckande kuriosa om kända människor och nöjesindustrin. Boken består av välskrivna och lättsamma avsnitt som man kan roa sina vänner med på festen eller vid middagsbordet. Men texterna kan också läsas från pärm till pärm som en fascinerade redogörelse över de villkor och sammanträffanden som skapar nöjeshistorien. I boken avslöjas bland annat: Varför det inte är Julia Roberts ben som syns på filmaffischen till Pretty Woman Hur Jack Nicholson fick reda på att hans syster egentligen var hans mamma Vem, eller snarare vad, som vann den första Oscarstatyetten för bästa skådespelare Hur det kommer sig att Elvis Presley aldrig turnerade utanför USA Varför Van Halen inte gillar bruna M&M Ur förordet: Bakom kulisserna är en samling historier som få människor känner till, historier som kastar ljus över hur underhållningsbranschen fungerar och varför vissa stora och välbekanta saker är som de är. Boken tar upp berömda personers märkliga liv, det egendomliga
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Hepworth

Övrig information

Bakom kulisserna är fylld med roliga och intressanta fakta och häpnadsväckande kuriosa om kända människor och nöjesindustrin. Boken består av välskrivna och lättsamma avsnitt som man kan roa sina vänner med på festen eller vid middagsbordet. Men texterna kan också läsas från pärm till pärm som en fascinerade redogörelse över de villkor och sammanträffanden som skapar nöjeshistorien.

Ur förordet:
Bakom kulisserna är en samling historier som få människor känner till, historier som kastar ljus över hur underhållningsbranschen fungerar och varför vissa stora och välbekanta saker är som de är. Boken tar upp berömda personers märkliga liv, det egendomliga språket inom branschen, fåtalets obeskrivliga rikedomar och flertalets hårda och invecklade kamp. Den berättar om stora triumfer, svåra tragedier och om några rent farsartade händelser. Den upplyser om varför det inte finns några pålagda skratt i Simpsons och hur mycket du får betala för att Rolling Stones ska riva av några låtar på nästa födelsedagskalas.