Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2006-12-01
Förlag
Lind & Co förlag AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Lz Graaf, Magdalena
ISBN
9789185267958
Det ska bli ett sant nöje att döda dig (pocket)

Det ska bli ett sant nöje att döda dig

(34 röster)  |  Läs 16 recensioner
Pocket Svenska, 2006-12-01
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka, med en omtänksam om än kriminellt belastad man, övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot. Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

Det här är en naken och mycket dramatisk skildring av en ung mammas kamp för att överleva och skydda sig själv och sitt barn från en man som när som helst kan gå till attack. Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod. Hon ger röst och samtidigt hopp åt många kvinnor som befinner sig i en liknande situation. Med sin historia vill hon återupprätta inte bara sig själv utan också alla de kvinnor som fallit offer för manligt våld.

I boken berättar Magdalena Graaf även om sin uppväxt med två sökande och kärleksfulla föräldrar, samt om tiden efter flykten från äktenskapet, den framgångssaga som innebar att hon och hennes syster Hannah inte bara blev kända utan även något av ett begrepp i Sverige. Den här avslöjande berättelsen visar att man kan lyfta sig själv ur det svartaste mörker och den djupaste förtvivlan och med hjälp av andra vinna självrespekten åter och få ett värdigt och innehållsrikt liv.

Pocketutgåvan innehåller även ett nyskrivet efterord av författarinnan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det ska bli ett sant nöje att döda dig
 2. +
 3. En vacker dag lämnar jag honom

De som köpt den här boken har ofta också köpt En vacker dag lämnar jag honom av Maria Blomqvist (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Det ska bli ett sant nöje att döda dig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande bra!
  AnneliHelena, 8 oktober 2014

  Först vill jag ge en stor eloge till Magdalena, hur stark hon är som skriver en bok som denna. Att ta sig tid och sitta och igenom allt igen är inte det enklaste.

  Redan från första kapitlet var jag fast, att lägga undan boken var inte det lättaste. Varje chans jag fick att kunna läsa tog jag den. Jag blev nyfiken på hur historien skulle sluta efter sättet hon började boken på. Sättet boken är skriven på gör det lätt att förstå och få en inblick i hur hon levde och vilka känslor hon k... Läs hela recensionen

 2. Lättläst bok och man blir lika förvånad (och arg)...
  Gudrun , 6 juni 2013

  Lättläst bok och man blir lika förvånad (och arg) varje gång läser om dessa kvinnor som inte kan ta sig ur ett destruktivt förhållande och vilket dåligt stöd de ofta får av samhället.

 3. Kvinnoöde
  Bubbelmaja, 3 augusti 2011

  Detta är en bok som jag är glad att jag äntligen läst. Jag har tidigare bara sett den nämnas, och tänkt att det är ett steg i att öka på kändisskapet. Men jag har ändrat uppfattning. Jag tycker att det är en välskriven bok, med mycket känsla. Jag blev berörd av den och uppfattar den som ärlig.

 4. LÄS DEN!!! Underbar
  Anna. T, 10 januari 2011

  En underbar bok som alla måste läsa!
  Man har haft en självklar bild över vad och vem hon är , en dum blond bimbo med stora bröst.
  Men ack så fel man kan ha! Vilken kvinna jag är så imponerad av av henne, min nya förebild! Jag älskar henne efter läst detta mästerverk.
  Denna bok är så bra och jag rekommenderar den verkligen till alla!
  Magdalena är en underbar kvinna så stark och skriver grymt bra.
  Hade aldrig kunnat ana vad hon har varit med om, vilket helvete men lyckas ta sig ut de.
  LÄS DEN!!!!

 5. Man blir så arg
  barbaglad, 17 juni 2010

  När jag läste denna blev jag väldigt arg över hur samhället behandlar kvinnor som flyr från galna män.Tycker så synd om hennes son och kommer efter detta se på Magdalena Graaf med helt andra ögon. Streckläste den faktiskt.

 6. Mycket bra
  ZZZZZZZZZ, 1 december 2008

  Jag tyckte boken var riktigt bra och otroligt intressant. Man kan inte förstå att något sådant är möjligt i Sverige. Denna boken tycker jag alla borde läsa för den berör VÄRKLIGEN. Några andra böcker jag skulle rekomdera om just kändisar är Caroloina Gynnings "Ego Girl" och Linda Rosings "Den nakna sanningen".

 7. GRIPANDE!
  Anna, 4 juli 2008

  Gripande bok, man kom in i den direkt, och sättet som Magdalena skriver på gör så man fastnar, läste ur boken på två dagar, och älskar den! Jag grät floder genom hela boken.

 8. Vilken historia!
  Camilla, 12 juni 2008

  Jag älskar den här boken!! Bra detaljerad handling vilket fick mig att fastna direkt. Läste ut boken på två dagar. Bra jobbat Magdalena, långt över mina förväntingar!!

 9. Överraskande bra, men konstlad
  thoora, 9 mars 2008

  Hade inga större förväntningar när jag tog boken i min hand och till en början bekräftades det. Språket är inget vidare och handlingen var seg. Men någonstans fångade den mig ändå och måste nog säga att den var värd mödan att läsa igenom den. Det som irriterade mig mest var att den inte kändes äkta. Framför allt dialogerna kändes väldigt tillrättalagda och oäkta, ingen människa pratar väl på det sättet som det skrivs där. För mig drar den lilla detaljen ner betyget väldigt mycket eftersom sto... Läs hela recensionen

 10. Jättebra och fängslande!
  tosa1234, 1 september 2007

  En bok jag inte släppte förrän den var utläst! Eftersom jag har lite liknande erfarenheter så fängslade författaren mig från första till sista sidan. Hon skulle verkligen skriva mer Magdalena Graaf.

 11. Why not?
  Läslusen, 30 juli 2007

  Språket lämnar en hel del att önska och i början irriterade jag mig rätt mycket på att språket kändes... ja, i brist på bättre ord - "fjortis". Men väl inne i handlingen så kunde jag faktiskt släppa det (lite iaf ;)) och oavsett språket så är Magdalenas berättelse en tragisk historia.

  Boken får godkänt. Det är absolut ingen måste-läsa-bok (slutet kommer ju inte som nån överraskning direkt ;)), men om man nu råkar ligga i hängmattan en solig dag och det är just Magdalena Graafs "Det s... Läs hela recensionen

 12. Gripande!
  Julia, 25 juli 2007

  En helt otrolig historia som kom lite oväntat av "en blond graaf-syster", som jag såg henne som innan. Jag kan ärligt säga att boken ändrade den bild jag tidigare haft av henne och att jag nu kan förstå bakgrunden till varför en tjej väljer den väg som Magdalena Graaf valde. Hon är en stark och beundransvärd person. Alla de människor som tog sig tid att läsa all skit om henne i skvallerpressen borde nu ta sig tid att läsa hennes bok och livshistoria! Tack Magdalena.

 13. Ärlig
  lilla jag, 12 juli 2007

  Boken känns ärligt skriven och man fick en helt annan bild av Graaf.

 14. Helt klart läsvärd
  Lisa, 13 juni 2007

  Boken behandlar ett viktigt ämne som berör och Graaf berättar naket och öppet om sina upplevelser. Det är modigt - och nödvändigt, för att man som läsare ska kunna sätta sig in i vilken förnedring kvinnor i hennes situation lever i. Nu tycker jag kanske inte att Graaf direkt är någon stor författare, men berättelsen är stark nog i sig själv.

 15. En bok som berör läsaren!
  Lena, 7 juni 2007

  En gripande berättelse om en ung mamma och hennes kamp för att överleva i ett samhälle som borde fungera som ett självklart skydd. Med stor inlevelse levererar Magdalena Graaf en verklig och stark bild av hur hennes liv såg ut innan hon blev känd som en "blond bimbo" i media. Språket är lätt att ta till sig, men innehållet desto svårare att smälta. En bok som berör läsaren från första till sista sidan!

 16. otroligt!
  Hulda, 19 mars 2007

  Ja, man kan inte sätta sig in hur en annan människa kan gå så pass hel ur en sådan händelse. Man får följa Magdalena genom sorg och glädje i flera år. Och man får lite insyn hur en del kan leva bakom stängda dörrar.
  Jag vart gripen från första sidan och hade svårt att sova på natten för jag ville läsa hela direkt.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Magdalena Graaf

 • Mitt perfekta liv

  Magdalena Graaf

  Får man erkänna att det är tråkigt att leka med sina barn? Ja, tydligen. Att lyssna på Mitt perfekta liv är som att ta en kaffe med sin bästis - personligt, hämningslöst och fruktansvärt roligt. Magdalena Graafs bok är fylld av smärtsamt igenkänna...

Bloggat om Det ska bli ett sant nöje att döda dig

Övrig information

I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig! berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka med en omtänksam om än kriminellt belastad man övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot. Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

Det här är en naken och mycket dramatisk skildring av en ung mammas kamp för att överleva och skydda sig själv och sitt barn för en man som när som helst kan gå till attack. Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod. Hon ger röst och samtidigt hopp åt många kvinnor som befinner sig i en liknande situation. Med sin historia vill hon återupprätta inte bara sig själv utan också alla de kvinnor som fallit offer för manligt våld.

I boken berättar Magdalena Graaf även om sin uppväxt med två sökande och kärleksfulla föräldrar, samt om tiden efter flykten från äktenskapet, den framgångssaga som innebar att hon och hennes syster Hanna inte bara blev kända utan även något av ett begrepp i Sverige. Den här avslöjande berättelsen visar att man kan lyfta sig själv ur det svartaste mörker och den djupaste förtvivlan och med hjälp av andra vinna självrespekten åter och få ett värdigt och innehållsrikt liv.