438 Dagar (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-09-16
Förlag
Offside Press AB
ISBN
9789185279289
438 Dagar (e-bok)

438 Dagar E-bok

Vår berättelse om storpolitik, vänskap och tiden som diktaturens fångar

(7 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-09-16
109
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
»Den här boken skulle inte ha funnits om inte allt gått åt helvete. Natten till den 28 juni 2011 satte vi allt på spel när vi i skydd av mörkret korsade gränsen mellan Somalia och Etiopien. Vi ville undersöka hur den hänsynslösa jakten på olja drabbade befolkningen i den stängda och konfliktfyllda Ogaden regionen. Vi ville nå bortom flyktingberättelserna och larm rapport erna, och med våra egna ögon ta reda på sanningen.
Fem dygn senare låg vi skjutna och blodiga i ökensanden.
Men när det ursprungliga reportaget dog, tog en annan historia sin början. En berättelse om rättslöshet, propaganda och storpolitik.
Efter en Kafkaartad rättegång dömdes vi till elva års fängelse för terroristbrott. Och vi var långt ifrån ensamma. I fängelset satt journalister och politiker som dömts på löpande band för att de
inte hade gått i diktaturens ledband. Vår skildring av olja förvandlades till en historia om bläck.
Vardagen blev en kamp för överlevnad i det ökända Kality fängelset. På ett cementgolv bakom korrugerad plåt ? i en värld av dödliga sjukdomar, misshandel och förtryck ? skapade vi en vardag med hjälp av stenhårda rutiner. Fråntagna våra skosnören och vår yttrande frihet försökte vi bevara det mest värdefulla som man har.
Friheten att själv bestämma vem man är.«
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna