Jakten på Thunder : en dokumentär thriller om världshavens piratfiskare och en kompromisslös svensk kapten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2017-02-16
Förlag
Offside Press
Översättare
Lotta Eklund
Medarbetare
Regnell, Tobias (red.) / Carström, Jenni (form)
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
470 g
SAB
Oepa
ISBN
9789185279487

Jakten på Thunder : en dokumentär thriller om världshavens piratfiskare och en kompromisslös svensk kapten

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-02-16
211 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Långt bortom lagstiftning och kontroll drar en internationell maffia upp fisk för miljarder ur världshaven. De finaste filéerna landar på gourmetkrogar i New York, Paris och Tokyo, medan pengarna stannar hos båtägare och affärsmän som håller sig dolda bakom falska papper och ständiga byten av båtnamn, bekvämlighetsflagg och besättning.
När miljöorganisationen Sea Shepherd och den svenske kaptenen Peter Hammarstedt hittar den ökända trålaren Thunder vid randen av Antarktis ismassor blir det starten på världshistoriens längsta fartygsjakt, ett mentalt utmattningsspel i ett stormplågat ingenmansland. Jakten pågår månad efter månad, samtidigt som en hemlig Interpoloperation i land försöker få lagstiftningen att komma åt den hänsynslösa rovdriften på fisk och människor.
Jakten på Thunder är en dokumentär thriller som utspelar sig här och nu. Boken inkluderar ett rikt bildmaterial från den stormiga kampen mellan piratfiskare och miljöaktivister.

"Jakten på Thunder är en nervkittlande skildring från några av världens farligaste vatten. Boken sätter dessutom strålkastarna en av våra viktigaste samhällsfrågor." Fredrik Laurin, journalist och medproducent till ett tiotal TV-dokumentärer om tjuvfiske. Trefaldigt belönad med Stora journalistpriset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jakten på Thunder : en dokumentär thriller om världshavens piratfiskare och en kompromisslös svensk kapten
 2. +
 3. Elva år i fångenskap: Kidnappad, inlåst och bortglömd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elva år i fångenskap: Kidnappad, inlåst och bor... av Michelle Knight, Michelle Buford (pocket).

Köp båda 2 för 265 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jakten på Thunder : en dokumentär thriller om världshavens piratfiskare och en kompromisslös svensk kapten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande bok om rovfiske
  Inger, 7 april 2017

  Väl värd att läsa och hur det är ställt med utfiskning i världshaven.
  Fick insikt om flyktingströmmar från Afrika.
  Blir något tråkig mot slutet

 2. Kompromisslöser Kapten
  Werner 42, 15 mars 2017

  Det skulle finnas flera av denna sortens mäniskor i värden lik denna kompromisslöse Kapten! Det är fler och fler Länder och mäniskor som tänker på själva, som inte bryr sig bara tänker på vinsten och förstör för sig själva i slutändan och för alla andra!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Fisch-Mafia

  Eskil Engdal, Kjetil Saeter

  Die Paten der Fisch-MafiaDas Geschäft mit dem Antarktisdorsch ist illegal - und lukrativ. Genau wie Drogenhandel. Von Polizei und Behörden unbehelligt spült eine Flotte von Piraten-Trawlern ihren Eignern zweistellige Millionenbetr&a...

 • De langste achtervolging ooit

  Eskil Engdal, Kjetil Sæter

  Het verhaal van de spectaculairste achtervolging ter wereld en een aanklacht tegen de wetteloosheid op zeeEskil Engdal & Kjetil SæterDe langste achtervolging ooitDecember 2014, de Zuidelijke IJszee. Kapitein Peter Hammerstedt voert het command...

Bloggat om Jakten på Thunder : en dokumentär thrille...