Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2018-08-30
Upplaga
1
Förlag
Offside Press
Översättare
Lotta Eklund
Medarbetare
Göransson, Mattias (red.) / Carström, Jenni (form)
Dimensioner
216 x 145 x 22 mm
Vikt
486 g
SAB
Oepb
ISBN
9789185279586
Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mordet på Olof Palme (inbunden)

Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mordet på Olof Palme

(18 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-30
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Det var i stort sett som att lyssna på en högläsning ur Thomas Petterssons bok.« Lars Olof Lampers, SVT Veckans Brott, om åklagare Krister Peterssons presskonferens om nedläggningen av Palmeutredningen.

 

Journalisten Thomas Pettersson avslöjade sanningen om »Skandiamannen« Stig Engström i magasinet Filter 2018.

Engström var på plats när Olof Palme mördades och fanns med i mordutredningen från dag ett men utreddes sedan aldrig som gärningsman. Thomas Pettersson hittade det som alla andra gått bet på: Engströms motiv, och att han hade skjutvana samt tillgång till samma slags vapen som Palme sköts med.

I Den osannolika mördaren presenterar Pettersson en rad nya fakta för Palmemordets uppklarande, inklusive hur Stig Engström avfördes från utredningen på helt felaktiga grunder. Intervjuer med Mårten Palme och USA:s främsta expert på politiska mord fogar också viktiga bitar till pusslet.

Resultatet är en sensationell, spännande och skrämmande bok om ett statsministermord som plågat Sverige i 34 år, men nu fått sin lösning.

»Det är helt otroligt att polisen inte utredde Engström!« Mårten Palme, vittne och Olof Palmes son, intervjuas i Den osannolika mördaren.

»Den som tror att detta är överord rekommenderas att läsa Thomas Petterssons fenomenala bok Den osannolika mördaren, som av allt att döma har legat till grund för, ja faktiskt väglett, Palmeutredningens slutspurt.« Aftonbladet

Den osannolika mördaren har belönats med Guldspaden, Sveriges främsta pris för grävande journalistik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mordet på Olof Palme
 2. +
 3. Stieg Larssons arkiv : nyckeln till Palmemordet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stieg Larssons arkiv : nyckeln till Palmemordet av Jan Stocklassa (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mordet på Olof Palme. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Skandiamannen

  Bra beskrivning av Skandiamannen men han var nog bara ett vittne och inte någon gärningsman som inte ens fick vara med i Holmérs rekonstruktion på mordplatsen.
  Frågan man måste ställa sig är utifall han var gärningsmannen om då "Sverige hade skakats i sina grundvalar" som Holmér lär ha sagt när han trodde att ingen utomstående lyssnade. Anledningen till att han inte fick vara med vid rekonstruktionen på mordplatsen ska man nog fundera djupare på. Han ramlade in mitt på mordplatsen och gj... Läs hela recensionen

 2. Hålller inte med om slutsatsen, men...
  peter nordin , 24 september 2018

  Här finns Lite nya fakta och nya uppgifter. Författaren verkar dock fixerad vid en slutsats medan indicierna är lite tunna.

 3. Sensationella uppgifter
  Bokmannen, 17 september 2018

  Mycket gedigen och intressant utredning. Jag har följt Palme-fallet från dag 1. Hur kunde det gå så fel från början?

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Thomas Pettersson

 • Koordinatmätteknik

  Thomas Pettersson

  Användningen av koordinatmätmaskiner ökar inom industrin. Koordinatmätmaskiner utvärderar mätresultat med programvara, vilket ställer andra krav på användaren jämfört med traditionella mätvektyg. Handboken vänder sig till de som vill öka sitt kunn...

Bloggat om Den osannolika mördaren : Skandiamannen o...