Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2019-08-09
Förlag
Offside Press
Medarbetare
Göransson, Mattias (red.) / Carström, Jenni (form) / Torgeby, Frida (form) / Torgeby, Frida (foto)
Illustratör/Fotograf
Frida Torgeby
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Rbo
ISBN
9789185279616
Sova ute : om att finna sitt lugn i naturen (inbunden)

Sova ute : om att finna sitt lugn i naturen

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-08-09
243
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sova ute : om att finna sitt lugn i naturen Kan levereras innan julafton
»Jag tror på att sova ute, omgiven av raka granar, mörker och kyla. Ligga på rygg och titta upp mot stjärnorna, se andedräkten sprida ut sig som ett tunt moln framför ögonen. Det sker något när man är omgiven av ett rum som är oändligt.«

För tjugo år sedan flyttade Markus Torgeby till en kåta i den jämtländska vildmarken. Där levde han i fyra år i samklang med naturen. I dag bor han, hustrun Frida och deras tre barn bor i ett hus han byggt själv i närheten av platsen där han en gång överlevde på havregryn, bäckvatten och skogens skafferi. Naturen är deras vardagsrum och bakom knuten står den gamla kåtan där man sover när andan faller på.

I den vackra fyrfärgsboken Sova ute berättar Markus om sitt och familjens utomhusliv och hur det hjälpt dem till ett liv i balans. Boken är också pepprad med handfasta råd: Varför är renskinn bättre än liggunderlag? Hur torkar man snabbast ett par blöta sockar? Vilken grässort är skonsammast mot stjärten när man skitit i det gröna?

Sova ute är en vardagsfilosofisk inspirationskälla för såväl erfarna äventyrare som den som gör sig redo för sin första skogsutflykt.

 

Sova ute är just nu på väg att ges ut av förlag i över tio länder. Markus Torgebys första bok, självbiografin Löparens hjärta, har sålts i närmare 50 000 exemplar i Sverige.

Frida Torgeby, designer och fotograf, står för foto och illustrationer i Sova ute.

»Man behöver inte leva i vildmarken för att uppskatta praktiska råd om att bygga sin egen utesäng, eldning, att torka blöta sockor och annat. Nivån passar egentligen alla. Och den största behållningen är nog den självupplevda berättelsen om naturens läkande kraft.« Tidningen Sveriges Natur om Sova ute

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sova ute : om att finna sitt lugn i naturen
  2. +
  3. Löparens hjärta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Löparens hjärta av Markus Torgeby (pocket).

Köp båda 2 för 322 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sova ute : om att finna sitt lugn i naturen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt lättläst
    Linnéa Sofia Andersson, 29 december 2019

    Boken är mycket bra men mannen som fick den i julklapp hade önskat mer detaljer om skogslivet. Tror mest han var besviken för att det gick så snabbt att läsa igenom den <3

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Markus Torgeby