Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2020-08-20
Förlag
Offside Press
ISBN
9789185279661
Extremisten : Anders Högström, den svenska extremhögern och skyltstölden som skakade världen (e-bok)

Extremisten : Anders Högström, den svenska extremhögern och skyltstölden som skakade världen E-bok

Anders Högström, den svenska extremhögern och skyltstölden som skakade världen.

E-bok,  Svenska, 2020-08-20
139
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Tidigt en morgon 2009 gjorde Auschwitz säkerhetsvakter en makaber upptäckt: den fem meter långa och 40 kilo tunga smides-skylten »Arbeit macht frei« var borta. Portalsymbolen för nazismens ondska hade slitits bort från ingången till den plats där miljontals människor utsatts för historiens mest avskyvärda brott.
Knappt fyra månader senare ledsagade svenska poliser en handfängslad 34-åring till ett polskt militärflygplan. Den gripne var Anders Högström, en avhoppad nazistledare och antirasistisk frontfigur som hyllats i Globen av den svenska artisteliten och i??åratal turnerat runt med Palmepristagaren Björn Fries. Utöver att vara hjärnan bakom Auschwitzkuppen misstänktes han nu för att ingå i ett globalt högerextremt terrornätverk.
I Extremisten berättar Anders Högström för första gången om hela sitt turbulenta liv. Det är en historia om våld, lögner och svek, men även om en längtan efter gemenskap och en Gud värd att tro på. Boken skildrar också den moderna svenska höger-extremismens framväxt under rasistmordens 1990-tal - och de starka motkrafter som mobiliserades av både -myndigheter och enskilda människor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »