Sänder på tusen kanaler : en bok om borderline (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2008-02-01
Förlag
Recito
Dimensioner
200 x 125 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Lz Aspelin, Mikaela,Vla
ISBN
9789185285822
Sänder på tusen kanaler : en bok om borderline (pocket)

Sänder på tusen kanaler : en bok om borderline

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2008-02-01

Slutsåld

Sänder på tusen kanaler" handlar om borderline. Den beskriver hur livet och vardagen rasar samman, för att sedan sakta, bit för bit byggas upp igen för en helt vanlig tjej med bra utbildning, barn, man och jobb.

En tjej som fungerat funktionellt och normalt tills diagnosen blommar ut, och det hårda arbetet med att få pusslet att falla på plats.

Det är en krass skildring av dagens psykiatriska vård, den tunna linjen mellan sjukt och friskt, sanning och självkritik, realism och drömmar. Ett svartvitt liv med sjukdomen som utlöser dramatiska och plågsamma händelser, men även dagar som glöder av livsglädje och energi. Boken tar närgånget, kompromisslöst och smärtsamt upp en mammas oerhörda dilemma i den djupaste och mest fasansfulla fasen av en depression: att vara tvungen att leva för att inte skada sina barn, men innerligt tro att fortsatt existens skadar dem.

Den tar oss med på en hisnande färd mellan himmel och helvete, blandad med en vardag vi alla kan identifiera oss med: Från Luciafirande på dagis till hängsnaror på låst psykiatrisk avdelning, från frisörbesök till narkos innan elchocksbehandling, från ett liv på stupet till en öppning, en räddning, en karta över vägen ut.

Delar av boken kan vara triggande för människor med borderline. Har du en dålig dag- lägg undan den tills du känner dig bättre! Hav hopp dock, slutet är ljust!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sänder på tusen kanaler : en bok om borderline. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd för drabbade. Säkert bra för behörig...
  Kersti Sandh, 24 april 2013

  Mycket läsvärd för drabbade. Säkert bra för behörig vårdpersonal. Gripande,hoppfull och stor igenkänningsfaktor. Man får ta del av livet/helvetet som borderlinediagnosticerad, men det finns även ljus.

 2. Självutlämnade
  Amanda, 25 september 2011

  En rörande bok som fick mig att skratta då jag kände igen så himla mycket av mig själv i denna bok. Men jag grät också ganska mycket då jag läste den, då den var självutlämnade och rörande. Jag kunde nästan känna smärtan genom bokstäverna.
  Riktigt bra bok!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mikaela Aspelin

Bloggat om Sänder på tusen kanaler : en bok om borde...