Langbehns testamente - Ett tyskt århundrade i tio kapitel (inbunden)
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2017-12-20
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Augusti
Medarbetare
Lindström, Urban (red.)
Dimensioner
215 x 135 x 20 mm
Vikt
365 g
ISBN
9789185301171

Langbehns testamente - Ett tyskt århundrade i tio kapitel

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-12-20
209
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I "Langbehns testamente" skildras det tyska nittonhundratalet genom ett subjektivt urval personligheter. Här finns den tysk-bolivianska gerillakvinnan - dotter till en nationalsocialistisk kameraman - som mördade Che Gueveras baneman bara för att själv senare bli skjuten. Man möter frikårsmän i tjugotalets Mecklenburg och en rasforskare, som ville göra karriär i Tredje riket men istället räddade livet på en judinna. Titelessän handlar om Julius Langbehn, en kulturkonservativ enstöring som skrev förra sekelskiftets tyska bästsäljare.

Per Landin återvänder här till gestalter som följt honom, några tar han i försvar, om det behövs. Lika ofta blir han frågande eller avvisande; som i fallet med Östtysklands förs ta dam Margot Honecker eller studenten Ohnesorgs mördare, en polisman som utlöste den väst tyska student revolten och senare visade sig ha varit östtysk Stasiagent.

De som läst Landins tidigare böcker kom mer att känna igen sig - och de som inte gjort det kan med fördel börja med "Langbehns testamente".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Langbehns testamente - Ett tyskt århundrade i tio kapitel
 2. +
 3. Forsters patient : tio tyska intermezzon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Forsters patient : tio tyska intermezzon av Per Landin (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Langbehns testamente - Ett tyskt århundrade i tio kapitel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bortglömda människoöden
  Per Lindbladh, 27 augusti 2023

  Att Per Landin gick bort häromåret var en enorm förlust för alla oss som såg fram emot varje ny bok av honom. Landin kunde som få lyfta fram fascinerande människoöden, ofta personer i marginalen eller historiens förlorare. Langbehns testamente är inget undantag. Läs till exempel om Karl-Heinz Kurras, Berlinpolisen, som levde ett dubbelliv. Eller om Monika Ertl, dotter till Hans Ertl som var Leni Riefenstahls kameraman. Monika Ertl drogs till terrorismen och sköts ihjäl av polis i La Paz.

 2. Intressant om kända och okända tyskar!
  Magnus Brynjer, 25 oktober 2021

  Mycket intressanta berättelser om kända och okända tyskar under de två senaste seklerna! Per Landin, somnyligen gick bort, har skrivit flera intressanta böcker om Tyskland och tysk nutidshistoria! Läser just nu om "Slottet som försvann" som bl. a. Handlar om Königsberg i dåtid och nutid och om hur staden förändrats med de nya makthavarna där!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Per Landin