Kriget i Gallien (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2021-03-15
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Augusti
Översättare
Åke Fridh
Originaltitel
Commentarii de Bello Gallico
Medarbetare
Ericson, Mårten (red.) / Ericson, Mårten (form)
Illustratör/Fotograf
Petter Lönegård
SAB
K.261
ISBN
9789185301249
Kriget i Gallien (inbunden)

Kriget i Gallien

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-03-15
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Julius Caesar, vid tiden prokonsul i provinserna Illyricum, Gallia Cisalpina och Gallia Narbonensis, marscherar år 58 (fvt) tillsammans med sina legioner in i det fria Gallien. Före vändningen är att hindra helvetiernas stundande folkvandring att ta vägen över romerskt land.

"Kriget i Gallien" är Caesars självbiografiska skildring av det knappa årtionde han därefter tillbringar med att kämpa mot de galliska och germanska stammar som gör motstånd mot den romerska erövringen.

På ett plan är "Commentarii de Bello Gallico" en äventyrsberättelse om fälttågen i Gallien och om romerska strapatser vid den kända världens rand. Men boken är också ett av de tidigaste exemplen på en militärstrategisk manual. Caesar tar i detalj upp både sina egna och sina fienders olika kulturer och vapenteknologier. Han skildrar taktiska manövrar och slagfältets diplomati, underrättelsernas avgörande betydelse och turens roll i krigets skiftningar.

Boken tjänar, när den publiceras på randen till inbördeskriget mot Pompejus Magnus och senaten, ett djupare politiskt syfte - den framställer erövraren Julius Caesar som en befälhavare med imponerande flärd, mod och målmed vetenhet. En folkets man - en medborgare utan egentlig rival.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kriget i Gallien
  2. +
  3. Romarriket : den romerska republiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Romarriket : den romerska republiken av Eva Queckfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kriget i Gallien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Nyutgivning av Gaius Julius Caesars klassiska bok
    Christian Schwinghammer (Täby), 29 mars 2021

    Det lilla kvalitetsbokförlaget Augusti går från klarhet till klarhet i sin utgivning. Deras senaste bok är Gaius Julius Caesars klassiska och tillika självbiografiska skildring av kriget i Gallien under åren 58 till 51 f.Kr. Översättningen som används är Åke Fridhs från 1963 och utgåvan är försedd med ett detaljerat och intressamt förord samt relevanta kartor. Boken är ett måste för alla intresserade av historia i allmänhet och av romersk historia i synnerhet när den romerska republiken fall... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gaius Julius Caesar