Järnvägsminnen 3 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Järnvägsminnen (del 3)
Antal sidor
98
Utgivningsdatum
2006-06-01
Upplaga
1
Förlag
Trafik-Nostalgiska Förlaget
Medarbetare
Forsström, Willy
Illustrationer
foto
Dimensioner
215 x 270 x 13 mm
Vikt
520 g
SAB
Prbd-c:k
ISBN
9789185305230
Järnvägsminnen 3 (inbunden)

Järnvägsminnen 3

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2006-06-01
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Harry Harrysson, född 1929, växte upp vid Isnäs (en av stationerna på järnvägslinjen Norrköping-Arkösund). Hans yrkesbana började år 1944 då han som ung tonårsgrabb fick arbeta som hantlangare till en spårsvetsare. Senare samma år blev det ogräsrensning på banvallen mellan Jonsberg-Arkösund. Påföljande år avancerade Harry Harrysson i graderna och fick nya uppgifter som biljettgranskare på rälsbussarna på Arkösundslinjen. Han blev sedermera lokeldare och även lokförare. Fotointresset vaknade tidigt och kameran blev en kär följeslagare både i tjänsten och på fritiden. Bilderna i denna bok har tagits under åren 1949-66, då Vikbolandsbanans sista tåg rullade in på Norrköpings Östra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Järnvägsminnen 3
 2. +
 3. Järnvägsminnen 11 : loktjänsten från min horisont

De som köpt den här boken har ofta också köpt Järnvägsminnen 11 : loktjänsten från min horisont av Per Lindh (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Norrköping före grävskoporna

  Willy Forsström

  Med denna bok i din hand kan du vandra runt i din stad av idag och se hur det såg ut för länge sedan. Om du var med på 1950 och 1960-talen kanske du minns miljöerna om du är ung kan du se vad som fanns och begrunda vad som försvunnit.

Bloggat om Järnvägsminnen 3

Övrig information

Harry Harrysson, född 1929, växte upp vid Isnäs (en av stationerna på järnvägslinjen Norrköping-Arkösund). Hans yrkesbana började år 1944 då han som ung tonårgrabb fick arbeta som hantlangare till en spårsvetsare. Senare samma år blev arbetet att rensa ogräs från banvallen på sträckan Jonsberg-Arkösund. Påföljande år avancerade Harry Harrysson i graderna och fick nya uppgifter som biljettgranskare på rälsbussarna på Arkösundslinjen. Han blev sedermera lokeldare och även lokförare. Fotointresset vaknade tidigt och kameran blev en kär följeslagare både i tjänsten och på fritiden. Bilderna i denna bok har tagits under åren 1949-66, då Vikbolandsbanans sista tåg rullade in på Norrköpings Östra.

Willy Forsström är född år 1950 i Norrköping.Han fick som pojke sitt stora järnvägsintresse på Norrköpings Östra. Som ett komplement till Harry Harryssons bilder, har Willy Forsström författat en historisk del som inledning, samt kompletterat med ett bildurval för att ge en helhetsbild av smalspårsbanan som lades ner 1966.