En clowns åsikter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Lindskog Quality Classics
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2018-09-03
Upplaga
1
Förlag
Lindskog Förlag
Översättare
John W Walldén
Originaltitel
Ansichtes eines Clowns
Dimensioner
192 x 118 x 23 mm
Vikt
382 g
SAB
Hce
ISBN
9789185311712
En clowns åsikter (häftad)

En clowns åsikter

Häftad Svenska, 2018-09-03
149
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
När clownen Schnier kommer tillbaka till Bonn känner han det som om hans liv är förbi. Sedan hans älskade Marie lämnat honom är ingenting som förut: under cirkusturnéerna blandar han ihop hotell och järnvägs-stationer. Han och hans hustru levde som gifta tills trycket från den katolska omgivningen blev för stark och hon lämnade honom för att kunna överleva i den nya tyska efterkrigsdemokratin.

En clowns åsikter är en av Bölls märkligaste romaner där den skarpögde analytikern av efterkrigstidens Tyskland framträder som mest engagerad och skarp. Samtidigt är En clowns åsikter en kärleksroman där det kyrkan kallar köttslig lust skildras som det finaste en människa kan få vara med om.

Heinrich Böll (1917-1985) var en av efterkrigstidens mest framstående tyska författare. Under 70-och 80-talet var han aktiv i den tyska vänsterrörelsen och starkt kritisk till den katolska kyrkan. Hans mest kända verk, Katarina Blums förlorade heder har översatts till över trettio språk och filmatiserats av Volker Schlöndorff. 1972 tilldelades Böll nobelpriset i litteratur.

Lindskog Quality Classics är en serie utvalda klassiker gjorda med högsta kvalitet både vad beträffar innehåll och grafisk utformning. En clowns åsikter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En clowns åsikter
  2. +
  3. Doktor Murkes samlade tystnad : 12 efterkrigsnoveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Doktor Murkes samlade tystnad : 12 efterkrigsno... av Heinrich Böll (inbunden).

Köp båda 2 för 250 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En clowns åsikter