Sigge Bergman : porträtt av en idrottsledare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2008-09-25
Förlag
Sportförlaget i Europa
Dimensioner
230 x 155 x 15 mm
Vikt
440 g
SAB
Lx Bergman, Sigge
ISBN
9789185319138
Sigge Bergman : porträtt av en idrottsledare (inbunden)

Sigge Bergman : porträtt av en idrottsledare

Inbunden Svenska, 2008-09-25
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sigge Bergman - - porträtt av en idrottsledare
Han införde slalomåkningen i Sverige. Han gjorde pionjärinsatser för crawlsim, höghöjdsträning och musik till gymnastik. Han hade styrelseposter i Sveriges olympiska kommitté, Svenska skidförbundet, Riksidrottsförbundet, Friluftsfrämjandet och Internationella skidförbundet. Han verkade som sportjournalist i 60 år. Han dekorerades av länder över hela världen. Vid sin död hade ingen i världen medverkat i lika många olympiader som han. Han anses av många vara Sveriges störste idrottsledare genom tiderna.

Detta är den första biografin som skrivs om Sigge Bergmans långa och aktiva liv i idrottens namn. Från den första skidutflykten i Luleå 1908 till den sista i Rättvik 1995, från OS i Garmisch-Partenkirchen 1936 till Lillehammer 1994, från DN till Olympic Review, från May Nilsson på trettiotalet till Pernilla Wiberg på nittiotalet - här berättas om karriären, idrottsstjärnorna, resorna, vännerna, olympiaderna och reportagen.

Författarna är son respektive sonson till Sigge Bergman och de har använt sig av tidigare okänt och oanvänt material. De har intervjuat många vänner till Sigge, såsom Sven "Plex" Petersson, Stig "Solla" Sollander, Wolf Lyberg och Sonja Edström-Ruthström. Förordet är skrivet av Sixten Jernberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sigge Bergman : porträtt av en idrottsledare
  2. +
  3. Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammat... av Maria Borelius (häftad).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sigge Bergman : porträtt av en idrottsledare