Våga ta plats i ditt barns liv : så stärker du relationen till ditt barn och undviker att barnets jämnåriga övertar din roll (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2009-08-05
Upplaga
1
Förlag
Brain Books
Översättare
Bitte Wallin
Originaltitel
Hold on to your kids - why parents need to matter more then peers
Dimensioner
228 x 154 x 25 mm
Vikt
660 g
SAB
Oac,Doff
ISBN
9789185327553

Våga ta plats i ditt barns liv : så stärker du relationen till ditt barn och undviker att barnets jämnåriga övertar din roll

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2009-08-05

Slutsåld

En psykolog och en läkare gör gemensam sak och tacklar en av vår tids mest problematiska och missförstådda tendenser: att barn låter sina jämnåriga ta föräldrarnas plats. Psykologen Gordon Neufeld har döpt fenomenet till "jämnårigorientering", vilket syftar på barns och ungdomars benägenhet att vända sig till jämnåriga för att få vägledning om rätt och fel, värderingar, identitet och beteende. Men jämnårigorientering undergräver sammanhållningen i familjen, saboterar en sund utveckling, förgiftar atmosfären i skolan och gynnar framväxten av en aggressivt fientlig och sexualiserad ungdomskultur.

Våga ta plats i ditt barns liv hjälper föräldrar och pedagoger att förstå det här problematiska fenomenet och visar på lösningar för att ge det intuitiva bandet mellan barn och förälder dess rättmätiga företrädesrätt tillbaka. Resonemanget, principerna och de praktiska råden i boken gör föräldrar och andra vuxna rustade att fylla sin självklara roll som barns främsta källa till samhörighet, trygghet och värme.

Översättare: Bitte Wallin
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Våga ta plats i ditt barns liv : så stärker du relationen till ditt barn och undviker att barnets jämnåriga övertar din roll. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok alla behöver läsa för att förstå vad våra barn...
  Beatrice Ahl, 17 juli 2013

  En bok alla behöver läsa för att förstå vad våra barn och ungdomar behöver. Politiker, för att kunna ta rätt beslut i barnomsorgs- och skolfrågor. Föräldrar, för att förstå hur viktig deras roll är. Lärare i förskolor och skolor, för att få orden som behövs för att kunna stå upp och tala om vad som inte fungerar och vad som kan göras för att ändra på situationen som råder. Det författaren skriver, och även säger i sina föreläsningar, är så självklara så att vem som helst med lite sunt förnuft förstår.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gordon Neufeld

 • Hold on to Your Kids

  Gabor Mat, Gordon Neufeld

  Mats book will make you examine your behaviour in a new light Guardian Bold, wise and deeply moral. [Mat] is a healer to be cherished Naomi Klein, author of No Logo and The Shock Doctrine Children take their lead from their friends: being cool mat...

 • Unsere Kinder brauchen uns

  Gordon Neufeld, Gabor Maté

  Ein Weckruf an die elterlichen Instinkte! Es ist ein beunruhigender Trend unserer Zeit: Kinder und Jugendliche orientieren sich zunehmend an Gleichaltrigen - an ihren Werten, ihrer Identität und ihren Verhaltensregeln. Diese "Peer-Orientierun...