En bok vin (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med Adobe-kryptering (11.6 MB)
Om Adobe-kryptering
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2005-01-03
Förlag
Grenadine Bokförlag
ISBN
9789185329076
En bok vin (e-bok)

En bok vin (e-bok)

E-bok (PDF - DRM), Svenska, 2005-01-03
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
För första gången i Sverige och av en svensk författare lanseras en fullödig guide till de italienska vinregionerna. Författare är Andreas Kjörling som delar med sig av sina gedigna kunskaper om det italienska vinet. Förordet är skrivet av Thomas Holstein. Holstein är en av Sveriges ledande auktoriteter på italienskt vin och har också gjort huvuddelen av faktagranskningen i boken.

Inledningsvis ges läsaren en god förklaring av det italienska vinets historia från antiken till idag. Detta är den fascinerande historien om hur utvecklingen gått framåt från romartiden till nu. Här beskrivs den

enorma uppryckning som skett senaste årtiondena. Läsaren får lära mer om hur det italienska vinet gått från enkel volymprodukt till dagens ofta mycket raffinerade viner i absolut internationell toppklass.

Även den italienska vinlagen och vitikulturen behandlas. Genomgången av vinlagen ger insikt i hur den oreglerade tillverkningen låg i fatet för tillverkarna och omvänt hur uppstramningen till dagens läge har lett till oanade vinster genom både kvalitet och renommé. Boken ger läsaren en koncis, informativ och faktarik information om varje region, dess druvor och viner. Boken innehåller därtill en referensdel med de flesta av landets alla druvor, termer och begrepp.

Sammanfattningsvis kan sägas att här finns det mesta som intresserar den passionerade vindrickaren med fokus på Italien. Dessutom finns även läsning om både vermouth och grappa. Detta bidrar till att göra denna bok

till en nära nog komplett guide till italienskt vin. En bok vin - Det italienska vinet är en naturlig fortsättning på ett brinnande intresse för både Italien och det vin som produceras där.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En bok vin