En ölbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2005-05-01
Förlag
Stevali
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
290 x 250 x 23 mm
Vikt
1160 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789185329106

En ölbok

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2005-05-01

Slutsåld

I denna bok lyser det igenom att författaren Håkan Engström sprudlar av berättarglädje. Det finns så ofantligt mycket roligt att veta om öl, långt mer än vad man får reda på genom att titta djupt ner i ett ölglas. Vad har en mörk, alkoholsvag gammaldags mild ale - gubbaölets farfar - gemensamt med hallonkryddad belgisk lambic? Vad förenar läskande kall weissbier och becksvart krämig irländsk stout eller en klassisk pilsner och drycker som bryggs av munkar på belgiska trappistbryggerier?

Jo, allihop är de öl. Bira. Same same, but different. Vi snackar riktig mångkultur. Ju mer vi lär oss om ölkulturen, desto lättare får den som gillar öl att hitta det hon gillar bäst. Därför har vi valt att göra en bok som inspirerar, som hjälper öldrickaren att hitta rätt.

Detta är folkbildning, detta baktalade och omoderna begrepp. Vi vet att det kan vara kul att bilda sig. Ju mer man vet, desto mer får man ut av nästa bar- eller ölbutiksbesök - mer i betydelsen bättre. Dessutom detta är en helsvensk ölbok. Det betyder dock inte att den är inskränkt, då skulle hela idén skrumpna ihop som skumkronan på en slarvigt upphälld lager. Vi skriver helt enkelt för den läsare som precis som vi är uppvuxen med och omgiven av märken som Pripps, Spendrups, Åbro, Carlsberg och Lapin Kulta.

När vi gör vår utblick över den fantastiska ölvärlden delar vi läsarens utsiktsplats. Och när vi pekar på öltraditioner i Belgien, Storbritannien, Tyskland, Tjeckien och USA gör vi det hela tiden med Systembolagets sortimentlista under den andra armen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Håkan Engström

Övrig information

Håkan Engström är kultur- och nöjesjournalist på Sydsvenska Dagbladet. Han har sedan många år utforskat och skrivit om öl så fort tillfälle givits. Som ett par tecken på hans engagemang och kunskaper kan nämnas att han är medlem i föreningen Sveriges Ölskribenter och har till och med lärt sig tjeckiska för att hänga med i ölutvecklingen!