Sveriges vinbarer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2009-10-07
Upplaga
1
Förlag
Grenadine Bokförlag
Dimensioner
178 x 120 x 10 mm
Vikt
248 g
SAB
Qcaf,N.08
ISBN
9789185329908
Sveriges vinbarer (häftad)

Sveriges vinbarer

Häftad Svenska, 2009-10-07

Slutsåld

VINNARE AV ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR 2010

Juryns motivering löd: "Den svenska sommelierrevolutionen manifesterar sig numera över hela landet, och här kartläggs den ingående. Dessutom rolig läsning."

Du behöver varken ta dig till vindistrikten i Italien eller i Frankrike för att få möjligheten att avnjuta fantastiska viner i härliga miljöer. I en tid då lokala förmågor med hjärta och engagemang blir alltmer uppskattade visar Peter M Eronson och Jonas Sjöstrand dig runt bland vinbarer i Krogsverige.

Författarna har vaskat fram en mängd guldklimpar som för många av oss hittills legat gömda. Sveriges vinbarer ger en utförlig och underhållande genomgång av en ny och stark trend inom restaurangvärlden, vinservering på glas. Information som vägbeskrivningar och historik blandas med roliga anekdoter. Sveriges vinbarer vänder sig till dig som vinälskande konsument. Det är vinfantastens vy som speglas, snarare än sommelierens.

Ett femtiotal vinbarer och restauranger täcks in, från Skåne via Nyköping och Västerås till Stockholm och Umeå. Här finns även faktaavsnitt om druvor och vinterminologi. Så, dra ut på en krogrunda i vinets tecken och upptäck det som finns på en restaurang nära dig!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna