Pessimistiska manifestet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2018-02-20
Förlag
eddy.se ab
Dimensioner
195 x 140 x 10 mm
Vikt
254 g
ISBN
9789185333806
Pessimistiska manifestet (häftad)

Pessimistiska manifestet

Häftad Svenska, 2018-02-20
279
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Optimisten säger: Vi lever i den bästa av världar.
Pessimisten svarar: Just det!

Torsten Thurén försvarar pessimismen som livshållning och karaktärsdrag och gör upp med den rådande lyckofilosofin, som han anser har fått för stort utrymme i samhället. Men han tvingas samtidigt erkänna att ett problem med att vara pessimist är att man inte ens kan glädjas när man får rätt.

Torsten Thurén är docent i journalistik, licentiat i historia och författare till en rad böcker. I "Pessimistiska Manifestet" varvar han personliga reflexioner med hänvisningar till andra författare, filosofier och teorier.

Ur innehållet:
* Att engagera sig i samhällsfrågor med en pessimistisk grundinställning.
* Pessimistisk etik - är allt tillåtet?
* Var det tråkigt till och med i paradiset?
* Vad är pessimistisk politik?

"Det går inte att "bota" pessimism med uppmuntrande tillrop om att se livet från den ljusa sidan," skriver Torsten Thurén, som för egen del finner sig väl tillrätta i sitt pessimistiska liv. Inte minst därför är Pessimistiska Manifestet en given presentbok till bekantskapskretsens pessimist. Den är dessutom en intressant och vindlande vandring genom olika filosofiska och ideologiska uppfattningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pessimistiska manifestet
 2. +
 3. Språket : grunden till din framtid Elevpaket Digitalt + Tryckt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språket : grunden till din framtid Elevpaket Di... av Cécile Tartar, Marie-Elen Osbeck (häftad).

Köp båda 2 för 808 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torsten Thurén

 • Källkritik

  Torsten Thurén, Jack Werner

  Hur kan jag veta om det är sant? Den källkritiska metoden är ett effektivt instrument för att värdera och bedöma olika källors tillförlitlighet. I teorin är källkritiken relativt enkel. Den består av några få tumregler som kan förefalla självklara...

 • Vetenskapsteori för nybörjare

  Torsten Thurén

  Vetenskapsteori är egentligen något av det viktigaste man kan ägna sig åt. Det handlar om grunden för all vår kunskap. Vad är egentligen sant? Den frågan undkommer ingen människa som tar livet på allvar! Om författarna Torsten Thurén är docent i j...