Barn, migration och integration i en utmanande tid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2019-03-19
Förlag
eddy.se ab
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
331 g
ISBN
9789185333974
Barn, migration och integration i en utmanande tid (häftad)

Barn, migration och integration i en utmanande tid

Häftad,  Svenska, 2019-03-19
199
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I världen ser vi en historisk ökning av människor som lämnar sina hem på grund av väpnade konflikter, förföljelse eller fattigdom. Det ställer nya krav på bland annat Sveriges förmåga att ta emot och stödja de människor, inte minst barn och unga, som kommer till landet. Vi befinner oss också i en tid där migration och integration står högt på den politiska agendan och det finns en uppenbar risk att fakta blandas med åsikter. Det är därför viktigare än någonsin med forskning vars resultat och slutsatser kan stå stadigt i en polariserad debatt.

I den här boken presenteras sex forskningsprojekt som drivs inom ramen för en satsning på temat barn, migration och integration på Stockholms universitet. Alla undersöker olika utmaningar som barn och unga som söker skydd och ett bättre liv i Sverige möter.

Några av bokens kapitel visar på allvarliga integrationsproblem och att det svenska samhället inte lever upp till rättsstatsideal och principer om likabehandling och icke-diskriminering. Andra kapitel analyserar vilken roll samhällsaktörer som skolan, idrottsrörelsen och sjukvården spelar för att underlätta för barn och unga som är nya i Sverige. Syftet med boken är ytterst att skapa förutsättningar för samhället att på ett bättre sätt möta den utmanande tid vi tillsammans står inför.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn, migration och integration i en utmanande tid
  2. +
  3. Perspektiv på barnkonventionen - Forskning, teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på barnkonventionen - Forskning, teo... av Lina Ponnert, Anna Sonander, Annika Andersson, Johanna Von Bahr, Vanja Berggren (häftad).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna