Exemplet Reggio Emilia : pedagogik för demokrati och lokal utveckling (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2005-06-01
Upplaga
1
Förlag
Premiss
Medarbetare
Barsotti, Anna (förf.) / Malaguzzi, Loris (förf.) / Dahlberg, Gunilla (förf.) / Göthson, Harold (förf.) / Åberg, Ann (förf.) / Grut, Katarina (red.)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
100 g
SAB
Eab.01,Eac,Eacöz Reggio Emilia
ISBN
9789185343065
Exemplet Reggio Emilia : pedagogik för demokrati och lokal utveckling (pocket)

Exemplet Reggio Emilia : pedagogik för demokrati och lokal utveckling

(1 röst)
Pocket Svenska, 2005-06-01

Slutsåld

I den här antologin utforskas frågor om en ny syn på kunskap och lärande för att möta dagens komplexa samhälle och höga förändringstakt.Reggio Emilia i norra Italien har blivit känt för sin pedagogiska filosofi som växte fram efter andra världskriget och där finns sedan flera decennier ett centrum för de viktigaste förskoleerfarenheterna i världen. Där finns också nya strategier och verktyg för att locka fram barns och ungdomars kreativitet.
Redaktör: Katarina Grut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Exemplet Reggio Emilia : pedagogik för de...

Övrig information

Reggio Emilia har blivit känd för sin pedagogiska filosofi som växte fram i spåren av andra världskriget. Sedan 1964 har Reggio Emilia utvecklats till ett centrum för de viktigaste förskoleerfarenheterna i världen. Staden har även blivit en högborg för praktiskt pedagogiskt tänaknde genomsyrat av de kulturella värden som givit dessa förskolor en stor social och politisk roll i det omgivande samhället.

I den här antologin utforskas frågor om det behövs en ny syn på kunskap och lärande för at möta dagens komplexa samhälle och höga förändringstakt.