Skriv ditt liv : Handbok i självbiografiskt skrivande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Premiss
Medarbetare
Eklund, Jenny (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
210 x 210 x 10 mm
Vikt
380 g
SAB
Aef
ISBN
9789185343317
Skriv ditt liv : Handbok i självbiografiskt skrivande (häftad)

Skriv ditt liv : Handbok i självbiografiskt skrivande

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2006-08-01

Slutsåld

En handbok för livsberättare.
Intresset är stort i dag för livsberättelser. Mång drömmer om att teckna ner minnen från sitt eget eller anhörigas liv men då kommer osäkerheten hur gör man? Den här handboken ger svar på många frågor kring detta. Journalisten, redaktören och utbildaren Jenny Eklund guidar läsaren på livsberättandets och minnets vindlande stigar. Hon ger konkret råd och tips om start, utformning och disposition. Hon skriver också om att arbeta med livsberättelser i grupp.Handboken grundar sig på författarens arbete i ett slrivarprojekt i Umeå där hon handledde ett 50-tal livsberättande pensionärer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skriv ditt liv : Handbok i självbiografiskt skrivande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En verklig inspirationskälla!
    Lycaste, 19 september 2006

    En mycket bra upplagd bok, man blir verkligen inspirerad att börja skriva och får massor av uppslag och idéer. Boken är skriven på ett enkelt vardagsspråk, ingenting känns tillkrånglat. Det bästa med boken tycker jag är alla dessa olika infallsvinklar/frågor som Jenny Eklund ställer till oss läsare, och att man känner sig så omhändertagen och vägledd. Därför måste det också vara en värdefull bok i studiecirklar för äldre, bara att sitta och minnas och diskutera. En riktigt bra handbok!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jenny Eklund

Bloggat om Skriv ditt liv : Handbok i självbiografis...

Övrig information

Det finns ett stort intresse för livsberättelser idag. Många drömmer om att teckna ner minnen från sitt eget eller sina anhörigas liv, men så kommer ofta osäkerheten; hur gör man egentligen?

Den här handboken ger några svar på den frågan. Journalisten, redaktören och utbildaren Jenny Eklund guidar läsaren genom livsberättandets och minnets vindlande stigar. Hon ger konkreta tips och råd inför skrivandet, om innehåll och upplägg. Hur börjar man? Vad bör finnas med? Får man verkligen börja en mening med "jag"? Hur kan man jobba med livsberättelser i grupp?

Handboken grundar sig på erfarenheterna från det prisbelönta projektet Skriv för livet i Umeå, där ett femtiotal pensionärer skrivit sina livsberättelser under handledning av författaren. I boken beskriver Jenny Eklund vilka effekter det kan ge att blicka tillbaka på sitt liv; nya och gamla minnen som virvlar upp och om den inre resan mot utveckling, som många får uppleva.

Budskapet i boken är att alla kan skriva om sina liv. Som Jenny Eklund uttrycker det: "Det viktigaste är inte exakt hur du skriver din livsberättelse, utan att du skriver!"