Polletik eller det föråldrade samhällets slingerbukter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Acta Academiae Regiae Gustavi Adolphi
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
1998-06-01
Förlag
Robek-konsult
Illustrationer
ill.
SAB
Kc.46
ISBN
9789185352302
Polletik eller det föråldrade samhällets slingerbukter (inbunden)

Polletik eller det föråldrade samhällets slingerbukter

Inbunden Svenska, 1998-06-01
179
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Året var 1887. Det var ett politiskt händelserikt år i Sverige. I riksdagen debatterades om tull på importerad brödsäd skulle lagstadgas - den s k svälttullen som skulle drabba de fattiga i särskilt hög grad.

I Landskrona satt tunnbindaren Carl Fredrik Hägg och reflekterade över tiden och det föråldrade samhället - ofta kommenterade han det dag för dag.

Resultatet blev ett dokument utan motsvarighet i svensk historia. Bortåt 45 goda akvareller och lika många engagerade dikter som nu publiceras i en något förminskad faksimil version. Det ger oss en självlärd arbetares världsbild och en kritik av ett orättvist samhällstillstånd år 1887.

Det unika manuskriptet kommenteras av professor emeritus Sven B. Ek vid Göteborgs universitet, tidigare chef för Landskrona museum där Carl Fredrik Häggs manuskript förvaras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Polletik eller det föråldrade samhällets slingerbukter
  2. +
  3. Nöden i Lund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nöden i Lund av Sven B Ek (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sven B Ek

Bloggat om Polletik eller det föråldrade samhällets ...

Övrig information

Ek, Sven B. Polletik: eller det föråldrade samhällets slinger- bultar RobEk-Konsult. ca 163 sidor . Året var 1887. Det var ett politiskt händelserikt år i Sverige. I riksdagen debatterades om tull på importerad brödsäd skulle lagstadgas - den s k svälttullen som skulle drabba de fattiga i särskild hög grad. I Landskrona satt tunnbindaren Carl Fredrik Hägg och reflektera- de över tiden och det föråldrade samhället - ofta kommenterade han det dag för dag. Resultatet blev ett dokument utan motsvarighet i svensk historia. Bortåt 45 goda akvareller och lika många engagerade dikter som nu publiceras i en något förminskad faksimil version. Det ger oss en självlärd arbetares världsbild och en kritik av ett orättvist sam- hällstillstånd år 1887. Det unika manuskriptet kommenteras av profes- sor emeritus Sven B Ek vid Göteborgs universitet, tidigare chef för Landskrona museum där Carl Fredrik Häggs manuskript förvaras. Sven B Ek.