Kartan i forskningens tjänst (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Acta academiae regiae Gustavi Adolphi (del 104)
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2008-02-01
Förlag
Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur
Medarbetare
Svensson, Birgitta (red.)
Dimensioner
247 x 170 x 15 mm
Vikt
663 g
SAB
Ny:kc,Ny:dd,Nc
ISBN
9789185352777

Kartan i forskningens tjänst

Inbunden,  Svenska, 2008-02-01
266
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kartor samlar och producerar kunskap utifrån skiftande perspektiv. Det kan gälla en bondes personliga minnen och upplevelser lika väl som formeringen av det moderna samhället. Kartor kan också användas för att klargöra arbetsdelning mellan könen eller förekomst av humleodling i det svenska agrarsamhället. Även allegori och moralisk satir kan presenteras i kartans form. Kartor skapas också som resultat av forskning och kan användas för att presentera forskning.

En grupp forskare med bakgrund i olika forskningstraditioner från språkvetenskap, etnologi och arkeologi till landskapsplanering och kulturgeografi har i den här boken på olika sätt belyst den betydelse kartor kan ha i forskningen. Boken är resultatet av ett symposium 2006 i Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkulturs regi.

Redaktörer for volymen är Lars-Erik Edlund, professor i nordiska språk vid Umeå universitet, Anne-Sofie Gräslund, professor i arkeologi vid Uppsala universitet, och Birgitta Svensson, professor i etnologi vid Stockholms universitet och Nordiska museet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kartan i forskningens tjänst
  2. +
  3. Livet som pågår här : samtal om klimatet och omställningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet som pågår här : samtal om klimatet och om... av Marika Palmér Riviera, Lisa Pelling (häftad).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna