Växter och växtnamn : ett möte mellan botanik och språkvetenskap (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Acta academiae regiae Gustavi Adolphi (del 123)
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2013-02-16
Förlag
Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur
Dimensioner
242 x 165 x 12 mm
Vikt
412 g
SAB
Fc.02,Uf
ISBN
9789185352999
Växter och växtnamn : ett möte mellan botanik och språkvetenskap (häftad)

Växter och växtnamn : ett möte mellan botanik och språkvetenskap

Häftad,  Svenska, 2013-02-16
249
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur är en riksakademi med säte i Uppsala. Sin uppgift att främja forskning rörande svensk folklig kultur, begreppet taget i vid mening, skall Akademien enligt sina stadgar bland annat fullgöra genom att i sina skriftserier offentliggöra forskningsrön inom ämnesområden som den har till uppgift att vårda sig om. Huvudserien är Acta Academiae Regiae Gustavi Adolphi, vars första nummer utkom 1933. Bland övriga serier kan nämnas Folklivsskildringar och bygdestudier, Kungl. Gustav Adolfs Akademiens småskrifter och Svenska sagor och sägner.

Denna volym innehåller föredrag från symposiet Växter och växtnamn - ett möte mellan botanik och språkvetenskap, vilket hölls i Stockholm och Uppsala den 25-26 november 2010. Symposiet arrangerades i samverkan mellan Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur och Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien och lockade ett stort antal deltagare från många olika discipliner. Syftet var att ge en bild av forskningen på området i Norden, att stimulera intresset för växter och växters namn samt att visa olika discipliners infallsvinklar på ämnet. Sexton artiklar som baserar sig på symposiets föredrag har samlats i boken. Här behandlas växtnamnsforskningen över tid, växtnamnen i äldre källor, bl.a. floror, och i dialekter, växtnamnen i ordböcker, namngivningsmotiven i vetenskapliga och folkliga växtnamn, användningen av växtnamnen i ortnamn och i personnamn samt folkliga traditioner om växter.

Redaktör för skriftserierna är Akademiens sekreterare, docent Maj Reinhammar, maj.reinhammar@agora.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Växter och växtnamn : ett möte mellan botanik och språkvetenskap
  2. +
  3. Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten av George Monbiot (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna