Tio år i EU : vad vet vi och vad vill vi? (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2005-05-01
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Medarbetare
Petersson, Olof (förf.) / Tiilikainen, Teija (förf.) / Bystedt, Fredrik (red.) / Nilsson, Ylva (red.)
Illustrationer
diagr.
Dimensioner
220 x 140 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Obk-ae,Occ
ISBN
9789185355013
Tio år i EU : vad vet vi och vad vill vi? (häftad)

Tio år i EU : vad vet vi och vad vill vi?

Häftad Svenska, 2005-05-01
199
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I januari 2005 hade Sverige varit medlem i Europeiska unionen i tio år. Vad har EU-medlemskapet betytt för Sverige? Vilka bilder målades upp av medlemskapets konsekvenser och stämde de med verkligheten? Förändrades förutsättningarna för det politiska beslutsfattandet? Förbättrades villkoren för handel och sysselsättning? Konsekvenserna för den svenska demokratin och ekonomin står i fokus i denna bok där en genomgående slutsats är att EU inte haft någon omvälvande betydelse för Sverige, åtminstone inte på de områden vi trodde inför folkomröstningen 1994. Den stora förändringen är i stället EU:s snabba utveckling, en utveckling som Sverige drivit på men som ändå inte fullt ut accepterats.
Författarna är: Carl Bildt, statsminister 19911994, Ingvar Carlsson, statsminister 19861991 och 19941996, Lars Calmfors, professor, Stockholms universitet, Peter Kleen, handelspolitisk konsult och f.d. generaldirektör för Kommerskollegium, Per Lundborg, professor och biträdande chef vid Fackföreningarnas institut för ekonomisk forskning (FIEF), Olof Petersson, professor och forskningsledare, SNS, Teija Tiilikainen, docent och direktör för Nätverket för Europaforskning, Helsingfors universitet, Ylva Nilsson, frilansjournalist samt Fredrik Bystedt, fil.lic. och forskningsledare på SNS.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tio år i EU : vad vet vi och vad vill vi?
  2. +
  3. Europeiseringen av Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Europeiseringen av Sverige av Jonas Tallberg, Nicholas Aylott, Carl Fredrik Bergström, Åsa Casula Vifell, Joakim Palme (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

I januari 2005 hade Sverige varit medlem i Europeiska unionen i tio år. Vad har EU-medlemskapet betytt för Sverige? Vilka bilder målades upp av medlemskapets konsekvenser och stämde de med verkligheten? Förändrades förutsättningarna för det politiska beslutsfattandet? Förbättrades villkoren för handel och sysselsättning? Konsekvenserna för den svenska demokratin och ekonomin står i fokus i denna bok där en genomgående slutsats är att EU inte haft någon omvälvande betydelse för Sverige åtminstone inte på de områden vi trodde inför folkomröstningen 1994. Den stora förändringen är i stället EU:s snabba utveckling, en utveckling som Sverige drivit på men som ändå inte fullt ut accepterats.

Författarna är:
Carl Bildt, statsminister 19911994, Ingvar Carlsson, statsminister 19861991 och 19941996, Lars Calmfors, professor, Stockholms universitet, Peter Kleen, handelspolitisk konsult och f.d. generaldirektör för Kommerskollegium, Per Lundborg, professor och biträdande chef vid Fackföreningarnas institut för ekonomisk forskning (FIEF), Olof Petersson, professor och forskningsledare, SNS, Teija Tiilikainen, docent och direktör för Nätverket för Europaforskning, Helsingfors universitet, Ylva Nilsson, frilansjournalist samt Fredrik Bystedt, fil.lic. och forskningsledare på SNS.