På spaning efter tillväxtens rötter : en essä om teori, praktik och sunt förnuft (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
540 g
SAB
Qa
ISBN
9789185355662
På spaning efter tillväxtens rötter : en essä om teori, praktik och sunt förnuft (häftad)

På spaning efter tillväxtens rötter : en essä om teori, praktik och sunt förnuft

Häftad,  Svenska, 2006-09-01
252
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Bland dagens forskare finns ett starkt intresse för tillväxtfrågor, vilket lett till en uppsjö av teoretiska ansatser och försök att empiriskt pröva hypoteser. Redan de klassiska ekonomerna ägnade betydande tankekraft åt att analysera varför produktionen växte och hur resultatet fördelades. Den historiska utvecklingen visar en rik provkarta på ekonomier som utvecklats mer eller mindre bra.
Lars Anell analyserar och värderar de tillväxtpåverkande faktorerna i ett historiskt perspektiv. Ambitionen är att visa vilka krafter som otvetydigt bidrar till eller förhindrar ekonomisk tillväxt. I en text som är befriad från ekonomisk jargong men överflödande rik på konkreta exempel och roande anekdotiskt material vaskar han fram faktorer som med stor sannolikhet kan ligga till grund för en klok ekonomisk politik och finner samtidigt att ett antal politiska sanningar saknar empiriskt fotfäste.
Lars Anell studerade vid Handelshögskolan och Stockholm universitet innan han inledde sin yrkeskarriär vid Finansdepartementet. Därefter har han bland annat arbetat som ambassadör i Genève och Bryssel. Åren 19942001 tillhörde han Volvos koncernledning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På spaning efter tillväxtens rötter : en essä om teori, praktik och sunt förnuft
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Anell

Övrig information

De klassiska ekonomerna ägnade betydande tankekraft åt att analysera varför produktionen växte och hur resultatet fördelades. Den historiska utvecklingen visar en rik provkarta på ekonomier som utvecklats mer eller mindre och redan under antiken och medeltiden nådde vissa länder ett relativt välstånd som förundrade omvärlden. Bland dagens forskare finns ett starkt intresse för tillväxtfrågor, vilket lett till en uppsjö av teoretiska ansatser och försök att empiriskt testa hypoteser.

Lars Anell analyserar och värderar i denna bok tillväxtpåverkande faktorer på grundval av de klassiska ekonomerna och vad vi lärt oss av historien. Ambitionen är att frilägga faktorer som otvetydigt bidrar till eller förhindrar ekonomisk tillväxt. I en text som är överflödande rik på konkreta exempel, roande anekdotiskt material och befriad från ekonomisk jargong vaskar han fram ett fåtal faktorer som med stor sannolikhet kan ligga till grund för en klok ekonomisk politik och finner samtidigt att ett antal politiska sanningar saknar empiriskt fotfäste.

Lars Anell studerade vid Handelshögskolan och Stockholms universitet innan han inledde sin yrkeskarriär i Finansdepartementet. Därefter arbetade han inom Utrikesdepartementet hemma och som ambassadör i Genève och Bryssel. Åren 1994-2001 tillhörde han Volvos koncernledning.