Tecken, texter, tolkningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2010-09-22
Upplaga
1
Förlag
Folkuniversitetets Akademiska Press
Medarbetare
Åhs, Andreas (red.) / Sund, Jonas (form)
Dimensioner
214 x 150 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Fc
ISBN
9789185359080
Tecken, texter, tolkningar (häftad)

Tecken, texter, tolkningar

Häftad Svenska, 2010-09-22
147
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tecken, texter, tolkningar samlar Ulla Berglindhs artiklar och kåserier om språk, litteratur och kommunikation. Lärda och roande texter om såväl häftiga börjor och happy ends som färgord och ungdomsspråk, förkortningar och namngivning blandas med betraktelser över det offentliga språket, reflektioner kring hur språk och litteratur relaterat till kultur och geografi och om svenskan i världen.

Boken rymmer också texter om Selma Lagerlöf, Povel Ramel, Lars Forssell och Strindberg - samt under inflytande av ett vidgat textbegrepp - konstnären Torsten Renqvist.

Hur låter sommaren, vad sade måsen - och vem döljer sig egentigen bakom Fantomens mask? Detta och mycket annat får vi lära oss i denna underhållande och bildande bok där katten ständigt är närvarande.

Ulla Berglindh är universitetslektor vid Göteborgs universitet och arbetar som lärarutbildare i svenska samt media och kommunikation. Under mitten av 1980-talet var hon verksam som svensklektor vid Filozofski Fakultet i Zagreb. Hon är styrelseledamot i Sverigekontakt och ledamot av lektorsnämnden vid Svenska Institutet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tecken, texter, tolkningar
  2. +
  3. Rivstart A1+A2 Övningsbok, andra upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rivstart A1+A2 Övningsbok, andra upplagan av Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm (häftad).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulla Berglindh