Politiska mord (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Historiska media
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
K
ISBN
9789185377800
Politiska mord (pocket)

Politiska mord

Pocket, Svenska, 2006-04-01
41
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det yttersta argumentet

Indira Gandhi, John F. Kennedy och Anwar Sadat är några av offren för de våldshandlingar som tvingat oss inse att det finns individer och grupper beredda att tillgripa ett obönhörligt yttersta argument: det politiska mordet. Göran Rystad skildrar i sin bok ett antal mord, från Caesar till Robert Kennedy, samt mordförsök och attacker mot Vita huset.

Bland offren möter vi bland andra Albrecht von Wallenstein, Jean Paul Marat, Gustav III, Abraham Lincoln, Alexander II och ärkehertig Frans Ferdinand. Författaren frågar sig vem som utfört dåden och varför. Bakom mordet på en högt uppsatt person väntar man sig kanske att en konspiration ska finnas, men är det egentligen vanligt?

Författaren jämför assassinernas syften och mål och de verkliga följderna av deras gärning. Han drar slutsatsen att politiska mord och instrument inte endast är ineffektiva utan ofta kontraproduktiva.
Göran Rystad är mest känd som författare och professor i historia, men han har också tjänat som sakkunnig i Palme-utredningen just för att ge ett historiskt perspektiv på politiska mord. Han har gett ut flera böcker på Historiska Media: Den bittra fejden (2000) och Karl XI. En biografi (2001).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Politiska mord