Kvinnor (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
403
Utgivningsdatum
2008-04-01
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Einar Heckscher
Originaltitel
Women
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
220 g
SAB
Hce
ISBN
9789185379132
Kvinnor (pocket)

Kvinnor

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2008-04-01
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Henry Chinaski har just passerat de 50 och lämnat jobbet på Posten. När romanen börjar har han inte legat med en kvinna på fyra år. Han betalar underhåll för sin sexåriga dotter, har en skilsmässa och ett långt förhållande med en tio år äldre kvinna bakom sig.

Då lossnar det. Böcker publiceras och han får snurr på uppläsningsturnéerna som känd poet. Kvinnorna kommer, och en och annan gillar travbanor och boxningsringen. Många är unga, -någon riktigt rik, en jobbar som servitris. De vill ha honom, Lydia, Tammie, Debra, Tessie, Liza, Laura, Tanya, Valerie, Joanna, Dee Dee, Getrud, Nicole ... och Chinaski lever efter sitt ordspråk: Stick med min tjej, men låt min bil vara.

Charles Bukowskis tredje roman heter Kvinnor. Den tar vid där Postverket slutar. Översättare Einar Heckscher, förstås.

I EFTERORDET skriver författaren och journalisten Ann Charlott Altstadt: "Det starkaste intrycket från Bukowskis romaner var inte den sadistiska pappan, de groteska acneproblemen eller ens att han började dagen med att spy. Utan att så många kvinnor som ville ligga med honom."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnor
  2. +
  3. Postverket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Postverket av Charles Bukowski (pocket).

Köp båda 2 för 103 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinnor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En av de bästa böckerna
    misslagom, 22 februari 2014

    En sån där bok som bara ska läsas om man nu över huvud taget är intresserad av att läsa. Och har humor. Henry Chinaski har levt ett liv med allt för få kvinnor (läs:ragg) men allt eftersom han blir mer och mer känd för sitt skrivande börjar kvinnorna dyka upp. Tveksam klass både på huvudpersonen och de kvinnor han får in i sitt liv och sitt sovrum, det får man säga. Mycket alkohol, dålig hygien och psykiatriska diagnoser. Det är svårt att förklara varför den här boken är så underbar - läs den bara.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kvinnor