Fotbollen - vilken historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2012-06-04
Upplaga
2
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Jens Nordenhök
Originaltitel
El fútbol a sol y sombra
Medarbetare
Andersson, Magnus (form)
Illustratör/Fotograf
Eduardo Galeano
Dimensioner
210 x 140 x 22 mm
Vikt
460 g
SAB
Rbbaa,796.334
ISBN
9789185379477
Fotbollen - vilken historia (inbunden)

Fotbollen - vilken historia

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2012-06-04
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 21 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Den här boken handlar om fotbollens historia, sett genom en poets ögon, Fotbollen - vilken historia, första upplagan hette Fotboll är himmel och helvete. Alla VM-turneringarnas speciella kännemärken, från dess start 1930 till 2010. Alla dess stjärnor, Maradona, Cruyff, Pelé, Zidane . . . Fotboll är lika oförutsägbart som livet. Den kända författaren Eduardo Galeano inleder sin bok med orden: När den goda fotbollen plötsligt uppstår inför mina ögon tackar jag för miraklet, utan att bry mig det minsta om vilket lag eller land som har bjudit på det.

Fotboll är i sina bästa stunder en bicicleta, stolpe in, en tunnel, pressmed understöd. Så plötsligt tar våldet över, ett ledband gårav, en hel läktare havererar. Allt medan TV-kanalerna strider omsändningstid och miljarder investeras i världens största idrott.En idrott som också blivit mänsklighetens största gemensammapassion.

När militären i Uruguay tog makten på 1970-talet flydde journalistenoch författaren Eduardo Galeano hals över huvud till Europa ochSpanien. Det var strax efter att han som 31-åring hade givit utboken Latinamerikas öppna ådror, om Europas och USA:s ekonomiskautnyttjande av länderna från Mexico och söderut till Argentina ochChile. Denna bok är fortfarande en av de mest lästa i denspanskspråkiga världen. På 1980-talet kunde han flytta tillbaka till sitt hemland Uruguay. Hanhar outtröttligt fortsatt att ge ut böcker och skrivitjournalistik.

2010 var han i Sverige och mottog Stig Dagermanpriset. Då kom en samlingav hans dagsedlar ut på svenska, Omfamningarnas bok.

Jag kan bekräfta att de årliga finanskapitalrörelserna inomvärldsfotbollen uppgår till 225 miljarder dollar. Det sa Fifa:schef Havelange 1994, från sitt huvudkontor i Schweiz.

Vi spelar för att vi tycker att det är skoj. Vi kommer aldrig attspela för pengar. Så fort det kommer pengar med i spelet slåssalla om att vara stjärnor och då blir det bara avundsjuka ochegoism. Det sa Maradonas lagkamrat i Argentinos Juniors på engrusplan i Buenos Aires, när de båda var tolv år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fotbollen - vilken historia
  2. +
  3. Fotbollens matematik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fotbollens matematik av David Sumpter (pocket).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eduardo Galeano