Rädslans filosofi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2012-11-26
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Jimmy Ginsby
Originaltitel
Frykt
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Dd
ISBN
9789185379576
Rädslans filosofi (häftad)

Rädslans filosofi

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-11-26
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Rädsla griper omkring sig i ett modernt välfärdssamhälle. Det varnas i media för en rad saker,ekologiska katastrofer, terrorism, spridning av virus, pedofiler ochvåldsamma unga män. Det har visat sig att detta är nyheter somsäljer. Politiker och intressegrupper tävlar om att ge bränsle åten rädslokultur. Människor blir rädda för hot och förvarandra. När media rapporterade om våldsamheter som följd avorkanen Katrinas framfart i New Orleans, var det en kraftigöverdrift. Det försenade räddningsarbetet och kostade mångamänniskoliv. Det breder också ut sig en lågintensiv rädsla, en känsla hos nutidsmänniskan att leva i enotrygg värld och denna lågintensiva rädsla är en modernlivsåskådning.

Men Lars Fr. H. Svendsen hävdar att: Om vi ser på jordens tillstånd som helhet, så är situationen bättreän på länge med hänsyn till antalet inbördeskrig, folkmord ochkränkning av mänskliga rättigheter.All statistik visar att speciellt vi i väst lever i de tryggastesamhällen som någonsin har existerat, där farorna är färre ochvår möjlighet att hantera dessa är större än någonsin.

Författarens råd till läsaren: Man bör vara försiktig med att varaförsiktig, eftersom farorna annars blir viktigare änmöjligheterna. Människor fokuserar på det värsta tänkbaraistället för på det mest sannolika. Rädslan stjäl delar av vårfrihet. Den amerikanska presidenten Franklin R Roosevelts ord undermellankrigstidens djupa kris, the only thing we have to fear isfear itself, blev berömda. I bokens sista kapitel Bortomrädslan finns förslag på bättre förhållningssätt. Författaren förordar en humanistisk optimism.

Lars Fr. H. Svendsen, född 1970, är docent i filosofi i Norge, vid Bergens Universitet. Han är ocksåprojektledare för tankesmedjan Civita och har sedan 1999 givit utflera böcker, bland annat den till svenska översatta Ondskansfilosofi. Författaren är flitigt översatt, Rädslansfilosofi till över tio språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rädslans filosofi
 2. +
 3. Stora boken om filosofi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stora boken om filosofi av Will Buckingham, Douglas Burnham, Clive Hill, Peter J King, John Marenbon (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rädslans filosofi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En viktig bok och en viktig filosof
  Arne Richard Arnesen, 7 oktober 2016

  Informerande och utredande på ett både empiriskt/vetenskapligt och logiskt/begreppsanalytiskt sätt.
  Ett perspektiv som är förankrat i igenkännandets vardag. Den igenkända ensamheten hos oss alla
  som aldrig diskuteras annat än som en lagom abstrakt företeelse och därmed hänvisad till det existentiella arkivet för plattheter. Här tar ensamhaten plats och tas på ett helt annat allvar än vad den gör

  land alla våra självhjälpsböcker och psykologiska behandlingsmodeller.

 2. Vem gör dig rädd
  Christer, 30 mars 2016

  Den beskriver ogrundad rädsla och vad som ligger bakom på en tydligt och lättillgängligt nivå.
  Någon djupare och omfattande recension av boken är därmed inte nödvändig.

Visa alla 2 recensioner