Pojkpokerblues (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2013-10-16
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Einar Heckscher
Originaltitel
Little Boy Blue
Dimensioner
188 x 148 x 25 mm
Vikt
513 g
SAB
Hce
ISBN
9789185379590
Pojkpokerblues (häftad)

Pojkpokerblues

Häftad Svenska, 2013-10-16
39
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Författarens alter ego Alex Hammond lever i ett våldsammare USA än Huckleberry Finn i Mark Twainsklassiker. Alex far illa som barn, i hemmet, hos fosterfamiljer ochpå ungdomsvårdsskolor. Han är på kollisionskurs med allt ochalla. Även sig själv. Samtidigt har han en stark kunskapstörst ochkämpar för sitt liv och för sin frihet. Men Alex fastnar alltmer iden kriminella världen, där våld och rymningar är vardag.

Pojkpokerblues, eller som författaren döpte boken till på amerikanska, LittleBoy Blue, är en klassisk uppväxtskildring från USA och LosAngeles. San Quentin är ett av de fängelser som författaren själv,Edward Bunker, suttit på. Hans böcker bygger på egna erfarenheter.Han debuterade som författare som 40-åring. Översättaren Einar Heckscher introducerar här Edward Bunker fören svensk publik.

Edward Bunker föddes i Los Angeles på nyårsafton 1933 och avled 2005, 71 år gammal. Han växte upp i ettalkoholiserat hem, och i fosterfamiljer, blev tidigt kriminell ochkom som elvaåring till en ungdomsvårdsskola. Som tonåring blev hanSan Quentins yngsta fånge.

Vid fyllda 40 släpptes han fri och hadedå ett bokmanus klart och blev utgiven. Hans debut som författareväckte uppmärksamhet. Ingen amerikan från den kriminella världenhade tidigare skrivit så brutalt och naket om sina egnaerfarenheter. Edward Bunker fick inget återfall efter sin bokdebut, utan i början av 1970-talet etablerade han sigmer och mer som författare - till romaner, noveller och filmmanus.

Han är författare till sju böcker. Han är också känd för sinroll som Mr Blue i Tarantinos film Reservoir Dogs. EdwardBunker blev medförfattare till ett 30-tal filmer, till denOscarsnominerade The Runaway Train. Och till Straight Timemed Dustin Hoffman i huvudrollen, en film som bygger på hans egenbok No Beast So Fierce.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pojkpokerblues
  2. +
  3. Nu i ro slumra in

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nu i ro slumra in av M J Arlidge (pocket).

Köp båda 2 för 94 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Edward Bunker