Jag söker en människa : minnesbok om skådespelaren, dramatikern och poeten Kent Andersson (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2014-05-13
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Medarbetare
Blixt, Linnea (form)
Dimensioner
226 x 145 x 25 mm
Vikt
727 g
SAB
Ikz Andersson, Kent
ISBN
9789185379811

Jag söker en människa : minnesbok om skådespelaren, dramatikern och poeten Kent Andersson

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2014-05-13

Slutsåld

För mer än tio år sedan gick Kent Andersson bort. Många minns honom. Här tecknas ett porträtt av honom. Det var svårt att komma nära Kent Andersson, tycker vännerna och kollegorna. Kent var både social och behöll samtidigt sin integritet livet igenom. Med minnesboken Jag söker en människa försöker författaren och journalisten Anders Wällhed komma teaterpersonligheten och poeten inpå livet.

Kent Andersson skrev 38 teaterpjäser och revyer, där ibland Flotten och Hemmet, olika "Kvast-revyer", "Lyckliga gatan" och i slutet av sitt liv flera revyer på Aftonstjärnan, när han som 50-åring återvände till Göteborg efter att ha bott i Stockholm i tio år.

Han medverkade också, förutom i olika teveserier, i 33 filmer, till exempel "Morrhår och ärtor", Jönssonligan, "Elvis Elvis" och "Göta Kanal". Så det finns mycket som nämns i biografin, men sökandet efter personen bakom alla pjäser och filmer är bokens tema.

Själva titeln anspelar på en rad i en av Kent Anderssons många egenhändigt skrivna dikter: Jag söker en människa. Anders Wällhed är radiojournalist, författare till ett tjogotal böcker, dramatiker och regissör. Han var när kollega och vän till Kent Andersson från 1970-talet och fram till Kent Anderssons död den 3 november 2005.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »