Bergensare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2014-10-10
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Jimmy Ginsby
Dimensioner
197 x 138 x 20 mm
Vikt
356 g
SAB
Hce
ISBN
9789185379910
Bergensare (inbunden)

Bergensare

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2014-10-10
135
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bergensare nominerades 2014 av Norge till Nordiska rådets litteraturpris, en utmärkelse som avgörs i slutet av oktober. Detta är Tomas Espedals tolfte bok. Bergensare inleds på ett hotell i New York, och avslutas på pensionat Kurfurstendamm i Berlin. Mellan dessa världsstäder berättar Tomas Espedal om sin egen barndoms- och uppväxtstad Bergen.

Med James Joyces Dubliners som diskret ledsagare tar författaren med läsarna längs de egna kvarteren och gatorna i hemstaden. Han reflekterar, antecknar, skriver dagbok och porträtterar människor och företeelser. Han skriver ner berättelser och spränger in noveller i texten, möter författarkollegor som Karl Ove Knausgård, Dag Solstad, kulturjournalister och vanliga bergensare. Han lyssnar spänt till anekdoter som berättas och han skriver brev. Han längtar bort, och han längtar hem.

Tomas Espedal har gjort sig känd till för att i en och samma roman glida mellan olika genrer; prosa, dikt, essä, kortprosa. Han utmanar berättarkonsten och experimenterar men språket. Detta är Lindelöws bokförlags tredje utgivning av honom. De tidigare två romanerna var Mot konsten 2013 och 2014.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bergensare
  2. +
  3. Mot konsten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mot konsten av Tomas Espedal (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Espedal